Met het najaar in het vooruitzicht, kijken we langzaam maar zeker weer uit naar knusse avonden thuis op de bank met een sfeervol interieur als uitzicht. Er is geen makkelijkere stijlmetamorfose dan een nieuw behang of andere kleur op de muur. Met deze nieuwe dessins en innovatieve verf ben jij klaar voor een nieuw binnen-seizoen!

VOOR DE SCHILDERS

Krijtstreepje voor
Terwijl we al vaak bewust voor duurzaam kiezen in de keuken, kledingkast en ons interieur, verven we muren en meubels nog steeds met “chemische troep” aldus Christel van Bragt. De styliste startte haar eigen verflabel met een ecologische krijtverf die enkel uit natuurlijke bestanddelen bestaat.

Die natuurlijke kleurpigmenten geven levendige, diepe kleuren – die afhankelijk van de lichtinval telkens net iets anders zijn – en geven een perfecte dekking, zonder meubels te hoeven schuren of ontvetten, en ook op de muur is één laag verf vaak al genoeg.

Het kleurenpalet:
De Little Greene PINK collectie met de tinten Dorchester, Hortense en Carmine

Lady in Pink
Roze staat voor vrouwelijkheid, uiterlijke schoonheid en innerlijke kracht. De kleur werd in de renaissance voor het eerst gebruikt om het menselijk lichaam te schilderen.

Een limited edition kleurenkaart met tinten als donkerroze ‘Carmine’, vergrijsd lila ‘Hortense’ en het lichtroze ‘Dorchester’. De hele maand oktober wordt een gedeelte van de verf en behang verkopen gedoneerd aan Stichting Pink Ribbon ter ondersteuning van diverse behandel- en onderzoeksprojecten

VOOR DE BEHANGERS

Funky vibes
We gaan een revival van de seventies tegemoet! Het was het tijdperk waarin behang onmisbaar was in het interieur. Met de ronde vormen in sprekende, diepe kleuren van de Urban Funky collectie steek je jouw huis gemakkelijk in een high-end seventies jas. Origin Wallcoverings maakt behang dat bijna te luxe is om die naam te dragen – zelf noemen ze het dan ook luxury wallcoverings.
Eijffinger Geonature behangcollectie

Origin Wallcoverings Urban Funky behangcollectie

Geonatuurlijk
Grafisch en geometrisch tegenover natuurlijk en organisch: bij Eijffinger komen de twee opposites samen in één collectie. Durf jij ze te combineren in een ruimte? Collectie Geonature werkt als basis voor een interieur vol botanische invloeden: met groene, grote planten, antieke prenten, hout en een vleugje vintage. De symmetrie uit de natuur is vertaald naar stoere en geometrische dessins met reliëfs subtiel als bladnerven. Ook het kleurenpalet is geïnspireerd op het buitenleven met tinten als wolkenwit, zandgeel, zeegroen en mistig blauw.


Eijffinger Resource behangcollectie

Gezichtsbedrog
Niet alles is wat het lijkt en bij Eijffinger noemen ze dat trompe l’oeil effect Wallpower. Met deze bijzondere wandbekleding transformeer je een gipswand binnen een handomdraai in een verweerde muur of glad gepolijst marmer. In de nieuwe collectie genaamd Resource draait alles om bijzondere texturen, van berkenbast tot ruig beton en grof linnen tot geoxideerd metaal. Daarmee geef je de muur een robuuste oogopslag die goed past binnen een industrieel interieur.

Dagdroombehang
Met geïllustreerde muren met weelderige rozen of zorgvuldig verzamelde droogbloemen ben je heel het jaar door verzekerd van een romantisch interieur. De zachte poedertinten misstaan niet in een vrouwelijk boudoir; de warme beigetinten en koele pastels zorgen voor een sfeervolle thuiswerkplek. Dat maakt de Sweet Dreams geschikt voor de slaapkamer en voor plekjes waar je stiekem even weg kunt dromen over de geur van verse bloemen en weidse velden.

Behang collectie Sweet Dreams van BN Wallcoverings

 

Bron: Wonenonline.nl,