met luxe wellness elementen en voor een profvoetballer zelfs een complete voetbalkooi, zijn wij nieuwsgierig geworden naar de persoon achter TerpstraTuinen en zijn visie. Wij spraken af met tuinarchitect, landscaper, creatief ontwerper maar ook gezinsman Marc Terpstra.

Marc is getrouwd met Anna de Graaff die tevens haar eigen bedrijf heeft in taxaties en vastgoedadvies http://www.annadegraaff.nl/ en met hun zoon Tijmen en dochter Sara is het gezin compleet.

Je was als kind altijd al bezig in de tuin van je ouders en kennissen met het maken van een vijver of stukje bestrating. Daar is de liefde voor het creeren van tuinen ontstaan. Kun je ons vertellen wat na jaren ervaring inmiddels jouw visie is van een mooie tuin?

"Absoluut, een mooie tuin is tijdloos en moet niet alleen passen bij het gebouw maar vooral ook bij de bewoners. Het moet uitnodigen om te verblijven in elk jaargetij.

Voor mij persoonlijk is de ultieme tuinbeleving een tuin met (bijna onmogelijk) strak geschoren groenblijvende vormen. Een eenvoudig lijnenspel met als tegenhanger weelderige en rijk bloeiende 'hippe' plantencombinaties afwisselend met wuivende grassen. Het gazon moet er altijd strak bijliggen. Dit bereik je door een robotmaaier en automatische beregening bedient met app op je tablet of smartphone. Als het gazon er mooi bijligt, ziet gelijk de hele tuin er verzorgt uit."

Mensen weten inmiddels dat ze voor een origineel en doordacht tuinontwerp bij jou moeten zijn, maar waar laat jij je door inspireren?

"Luisteren naar de wensen van de opdrachtgever werkt vaak al heel inspirerend. En daarnaast is mijn doel altijd een verlenging te maken met het gebouw of het interieur. Ik denk in mogelijkheden. Het experimenteren met materialen en plantencombinaties in onze eigen tuin brengt ook veel nieuwe ideeen, waarbij mijn nieuwsgierigheid enorm in mijn voordeel werkt."

Voor wie zijn prachtige projecten nog niet gezien heeft of voor wie een origineel ontwerp en aanleg van zijn of haar tuin wil met hoogwaardige materialen volg onderstaande link of bel met 0227-547930 / 0620365894

http://www.terpstratuinen.nl/