(W)ELKE KLEUR GORDIJNEN PAST BIJ EEN WITTE MUUR

De titel van dit blog zegt het eigenlijk al. Ben je op zoek naar de juiste kleur gordijnen bij witte muren? Van wit tot metallic en van zwart en alle kleuren van de regenboog: met een cleane basis kun je niets fout doen.

Misschien wil je de woonkamer een frisse update geven. Of heb je net een nieuw huis gekocht waar grondig aan de bestaande inrichting gewerkt moet worden. Witte muren zorgen voor een eenvoudige maar toch chique basis voor de rest van je interieur. Een natuurlijke houten vloer krijgt hierdoor alle aandacht die het verdient. Die fantastische bank staat er door in het middelpunt. Een kunstwerk aan de muur wordt een regelrechte showstopper. We kunnen het niet genoeg benadrukken: een witte muur of een wand in een wittint – is de perfecte basis voor de rest van je interieur.

Luxe
Om te voorkomen dat een cleane basis uiteindelijk wegvalt in een chaos van kleuren, is het aan te raden om de rest van de inrichting goed op elkaar af te stemmen. Dat betekent niet dat je niet meerdere kleuren kunt gebruiken in je interieur, maar overdrijf ook niet. Zorg er voor dat de kleuren elkaar aanvullen of versterken. Een goed hulpmiddel hierbij is een kleurencirkel en een expert van MrWoon kan vanuit ervaring en kennis verder helpen.

Als het gaat om gordijnen hoef je je – gelukkig! – ook niet te laten beperken door één kleur. Door het gebruik van meerdere kleurstalen of varianten raamdecoratie geef je de kamer een complete, vollere en luxere look.

Zachtwit met houten lamellen
Hoe dat er in de praktijk uit kan zien? Linnen gordijnen in een zachte witnuance beperken de inkijk overdag, terwijl volle overgordijnen met een bijzonder patroon en black-outstof de kamer ’s avonds compleet verduisteren. Houten lamellen combineer je net zo makkelijk met gordijnen in een rijke stof. En met een wit rolgordijn geven kleurrijke in-betweens een vleugje vrolijkheid. Met mooie combinaties zorg je niet alleen voor een aangeklede ruimte, maar beperk je ook op verschillende manier de inkijk en het lichtinval. Handig!

MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.