Je zit met je hoofd tussen de kerstverlichting en alle agenda’s worden naast elkaar gelegd wie op welke feestdagen bij elkaar komen om nog maar niet te beginnen over wat we gaan eten. En de kerst kadootjes, ook dat nog. Hoe vaak gebeurt het dat je je kerst kadootjes niet meer weet van voorgaande jaren?

Dus beter om te investeren wat een leven lang mee gaat, toch? (en wellicht kan je volgend jaar met kerst schaatsen in je eigen tuin)

Hoog tijd voor wat inspiratie dus om nu alvast over na te denken en met een mooie foto onder de boom te leggen want een zwemvijver moet je over nadenken maar is wel HET ULTIEME KADO voor jou en je partner waar het hele gezin plezier van heeft. Uiteraard is het de bedoeling dat je er heerlijk in kunt zwemmen maar de sfeer die zo’n vijver geeft is natuurlijk ongekend. Natuur op haar best, en dat in je eigen tuin!

Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Allereerst de plek en de vorm bepalen, wie daarbij echt kan helpen en ongelofelijke expertise heeft is Rob Elfring van De Siertuin. Deze man heeft zoveel ervaring in het aanleggen en onderhouden van zwemvijvers, ik zou bijna zeggen dat hij onmisbaar is in een dusdanig project. Het onderhoud, de beplanting en welke planten dat onderhoud voor jou regelen tot op zekere hoogte, is van essentieel belang.

Voor het oog zijn er natuurlijk ook zoveel keuzes, en de meeste waterplanten zijn het beste te planten in mei-juni. Dus als de start voor de vijver in maart begint heb je tot die tijd de mogelijkheid om je beeld te schetsen en je plan uit te denken en keuzes te maken in je beplanting. En wees eerlijk, dan lees je dit artikel eigenlijk net op tijd toch? Drijvende waterplanten zijn absoluut onmisbaar voor een gezond watermilieu en onder deze groep valt bijvoorbeeld de waterhyacint of de waternoot.

De waterlelie is een onderwaterplant en eigenlijk bij vrijwel iedereen zeer gelieft vanwege haar prachtige verschijning natuurlijk. Ze is bijvoorbeeld goed te planten in speciale vijvermandjes. En belangrijk; ze moeten zeker op een bepaalde diepte worden geplant, maar daar kan Rob je absoluut meer over vertellen. Verder wordt het leefmilieu van een zwemvijver gezuiverd door zuurstofplantjes. Deze fijne plantjes worden met bosjes per vierkante meter in het diepste gedeelte van de vijver geplant.

 

Uiteraard is er qua vijver nog veel meer te vertellen over wat wel en wat niet, maar als je echt inspiratie wilt met ook bijvoorbeeld de vormgeving en stapstenen midden door de vijver, waterfonteinen of mooie beelden kan ik je zeker adviseren contact op te nemen met Rob Elfring. Je haalt daarmee een berg aan expertise huis gecombineerd met een vijver aan inspiratie!!!

Alle contactgegevens van Rob Elfring vind je uiteraard hier: www.desiertuin.nl want we laten je natuurlijk niet alleen rondzwemmen.

Fijne feestdagen, wat nu wordt verlengt naar Maart (met een knipoog)

 

Liefs, Hollandsstijl