Hollandsstijl was kortgeleden bij familiebedrijf Van der Plas Verf & Wand in Breezand. Ooit begonnen als schildersbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot interieurwinkel. Het bedrijf bestaat al sinds 1929 en wordt gerund door alweer de derde generatie! Astrid van der Plas woont samen met haar man Paul Lenders en hun twee kinderen Twan (17) & Joyce (14) boven het bedrijfspand. Astrid houdt de winkel draaiende samen met haar zwager Mark en Paul runt het schildersbedrijf.

Bij binnenkomst krijg ik een warm welkom van Mark. Astrid heeft een klein beetje vertraging, dus Mark voorziet me van een kop koffie en verteld mij tussendoor dat er wat leuke veranderingen gaan komen bij van der Plas. Altijd leuk een primeurtje! Uiteindelijk komt Astrid (natgeregend) binnen en kan het interview beginnen…

Wat vind je het leukste aan je vak?
Dat we mensen een mooi interieur kunnen geven of advies waar ze dat nodig hebben. “Wij zijn echt heel creatief!”, grapt ze met Mark. We helpen mensen graag op weg om van een huis echt een thuis te maken.

Ben je zelf iemand die vaak in zijn huis bezig is?
Eigenlijk niet. Ik weet best wel goed wat ik wil, dus ben niet heel erg veranderlijk. Ik vind het bijvoorbeeld wel leuk om de bank om te gooien of dat soort dingen, maar de stijl die ik thuis heb spreekt me aan. Daarnaast is het ook een kwestie van tijd, en tijd is best schaars wanneer je winkel runt.

Waar ben je het meest trot op in de winkel?
Dat is toch wel het totaalconcept. Het gaat dus niet meer alleen om die verfpot waar het allemaal mee begon. We hebben behang, gordijnen, vloeren, alles wat er nodig is om je huis tot een geheel te maken

Als ik hier binnen zou komen in de winkel, compleet inspiratieloos, hoe ga jij mij dan helpen?
Ik zou je eerst wat verschillende dingen laten zien. Ik probeer altijd te pijlen wat bij iemand past. Je kan wel zeggen dat ze de muren lekker rood moeten verven, maar dat werk natuurlijk niet. Dat is het mooie van het nieuwe concept waar we op het moment mee bezig zijn. We kunnen straks de klant, met bepaalde tools, gelijk een compleet plaatje geven.

Mark heeft mij al een beetje verteld over het nieuwe concept. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de rest en de lezers waarschijnlijk ook. Vertel!
Van der Plas Verf & Wand gaat overstappen van formule. Dit betekent dat we het hele concept gaan veranderen. We zullen begin het nieuwe jaar verder gaan onder het label Home Made By door de Woonproffesionals. Home Made By heeft een hele eigen collectie verf, behang, gordijnen en raamdecoratie. Dit zetten zij heel sterk neer zodat we de mensen nog meer een totaalplaatje kunnen laten zien. We worden eigenlijk een soort interieur stylist. Daarnaast krijgen we ook meer accessoires en (klein)meubels. We zijn langzamerhand al aan het beginnen met het ombouwen van de winkel en we verwachten dat het eind januari helemaal klaar is. Met deze formule gaan we ons nog meer onderscheiden van andere woonwinkels.

(een voorproefje van één van de 'tools' van het Home Made By concept)

Wat vind je het meest ‘vervelend’ aan het runnen van het bedrijf?
Bij ons is dat het geval dat ik en Paul er samen in zitten. Ik sta in de winkel en Paul doet het schildersbedrijf, dus we zien elkaar niet heel vaak. Ook al willen we het niet, hebben we thuis eigenlijk altijd wel het ‘bedrijfspraatje’. We nemen het werk vaak automatisch mee naar huis en daarnaast wonen we er ook nog eens boven. De vrije tijd wil er ook weleens bij inschieten. Maar goed, aan vrijwel alles zitten voor en nadelen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Lekker uit eten, buiten zijn, een strandwandeling maken, relaxen met een boek, “wat ik eigenlijk nooit doe!”, zegt ze lachend. Quality time met de kids vind ik belangrijk, die worden nu ook wat ouder, dus die vliegen langzamerhand uit. Ik kan genieten van kleine dingetjes maar quality time staat wel boven aan.

Welke soort muziek luister je graag naar?
Ja joh…ik heb eigenlijk niet echt perse een bepaalde soort waar ik graag naar luister. Ik heb meestal Qmusic op staan. Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor Marco Borsato en Kensington.

Ben je een early-bird of een night-owl?
Nou geen van tweeën! Op zich kan ik er wel makkelijk uitstappen, dat wel, dus dan ga ik maar voor de eerste. Ik ben absoluut geen nachtbraker, om 11 uur klap ik meestal neer. Uitslapen heb ik al heel lang niet gedaan, ja op zondag misschien, maar verder stap ik er altijd vroeg uit.

Waar mogen we jou voor wakker maken?
Awh jeetje…uhmm..goede Sushi en Coffee Mokka met slagroom vind ik ook erg lekker!

Als je iets zou kunnen veranderen in de wereld van vandaag, wat zou dat zijn?
Dat mensen wat meer aan elkaar denken. Als iedereen nou wat meer zou geven en nemen dan zou de wereld denk ik stuk beter worden.

Wat een leuke mensen en goede vibe vind je binnen dit familiebedrijf. De kleine ‘sneek-peak’ van het nieuwe concept heeft mij ontzettend nieuwsgierig gemaakt en ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.  In het nieuwe jaar zal HollandsStijl uiteraard even komen kijken! Wij wensen Van der Plas Verf & Wand ontzettend veel succes met de nieuwe formule en zien ze graag terug in 2018.

Auteur: C. Kloof, Media Publisher