Naomi Landman en Rianne Rotteveel zijn twee vriendinnen uit Breezand en eigenaressen van Sample29. In deze winkel(s) kun je terecht voor al je woon accessoires en cadeau artikelen van onder andere de merken Madam Stoltz, House Doctor, Mijn stijl, Zoedt en S29 (eigen merk). Wij waren nieuwsgierig naar het verhaal van Naomi en Rianne en gingen daarom langs bij Naomi in de pop-up store van Sample29 in Den Helder!

Hoe lang bestaat Sample29 inmiddels?
"In September 2015 zijn we onze eerste vestiging begonnen in Anna Paulowna en de pop-up store in Den Helder is er sinds September 2017. Eind december gaan we kijken hoe de afgelopen maanden in Den Helder zijn verlopen en aan de hand daarvan gaan we kijken of we hier ook verder gaan. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we hier gewoon lekker door."

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om samen een bedrijf te beginnen?
"Rianne en ik hadden beide gewoon een baan, maar waren nou niet echt gelukkig met waar we zaten. We dachten vaak: is dit het nou?. We hebben toen samen besloten om gewoon een winkel te beginnen. Waarom niet? We zijn toen met z’n tweeën in het diepe gesprongen. Er waren wel een aantal mensen die het maar impulsieve actie vonden of het ons afraadde, maar daar hebben we niet naar geluisterd”, zegt Naomi lachend. "We zijn nu twee en een half jaar verder en een extra vestiging erbij!"

Jullie runnen Sample29 met zijn tweeën. Hebben jullie ieder ook verschillende taken binnen het bedrijf?
"Nee, we doen echt alles samen! We vullen elkaar eigenlijk in alles aan. In het ene ben ik goed en het andere Rianne. We staan ook week om week in alle twee de vestigingen. Hierdoor kunnen we elkaar nog beter aanvullen en zo houden we het ook leuk. Daarnaast werkt Rianne haar moeder op de maandagmiddag. Zij ziet het als een lekker uitje en vind het leuk om te doen. Beide onze ouders en vriendjes supporten ons eigenlijk daar waar we nodig hebben. Het is nu op zich best wel druk omdat we beide 6 dagen werken, dus als alles zo goed blijft lopen als nu, gaan we in het nieuwe jaar waarschijnlijk wel kijken naar personeel."

Zijn jullie het wel eens niet eens over producten die in de winkel komen te staan?
“Soms”, zegt ze lachend. "Ik heb bijvoorbeeld wel eens iets dat ik helemaal te leuk vind en dat vind Rianne het compleet niets. Dan is het gewoon van: ‘Nou ja okay, prima, dan is dit jouw projectje en dan ga jij dit verkopen’. En dan zal je altijd zien dat het loopt als een trein! En andersom is dit natuurlijk net zo. Je creëert op deze manier toch een goede mix van artikelen want ook niet iedereen houdt van hetzelfde."

Wat waren tot nu toe de hoogte- en dieptepunten bij het starten van Sample29?
"Het hoogtepunt was toch echt wel de opening. Alles was eindelijk klaar en het was één groot feest met alle familie en vrienden erbij. De eerste week kwam ook iedereen kijken, dus het was echt heel leuk en druk.
Een dieptepunt is er eigenlijk niet geweest. Het enige nadeel is dat je ontzettend druk bent aldoor. Een eigen zaak is echt (tijd) investeren, waardoor onze vriendjes, vrienden en familie even naar achter worden gezet. Maar gelukkig gunt iedereen het ons van harte! Dit heb je gewoon met een eigen zaak en gelukkig krijg je er heel veel voor terug."

Als je nu een favo item uit de winkel zou moeten kiezen, wat zou het zijn?
“Jeetje, dat vind ik echt heel lastig!”, zegt ze bedenkelijk. "Wat heel hard gaat nu zijn de draadvaasjes in het zwart en wit. Mijn eigen favoriet zijn de planten. Ik wordt er blij van en ze maken alles leuk."

Wat is de volgende stap voor Sample29?
"Voor ons was eigenlijk de pop-up store al een hele stap! Online zijn we ook heel goed bezig en in het nieuwe jaar gaan we misschien wat meer focussen op de webshop, want dat is wel echt de toekomst. We willen graag succesvol blijven en doorgaan op dezelfde voet. Natuurlijk zouden we zaken door heel Nederland willen, maar alles stap voor stap."

Wat doen jullie graag in je vrije tijd?
"Meestal lekker eten met alle vrienden bij elkaar. Maar ook ons eigen ding met onze vriendjes en familie. De vrije tijd die we hebben, spenderen we graag zo."

Als je één ervaring uit je leven zou mogen herleven, welke ervaring zou dat zijn?
"Toch wel het starten van een eigen zaak. Het is heel heftig en zwaar, maar je krijgt er enorm veel voor terug. Het is echt wel iets dat ik niet had willen missen. We hebben het wel gewoon even gedaan met al het risico van dien."

Respect voor deze twee dames die (in een best moeilijke tijd) zo even een eigen winkel en een pop-up store hebben weten neer te zetten. De spullen van Sample29 zijn te gek en de prijzen zijn fijn! Ik kon het ook niet laten om even een kleinigheidje mee te nemen voor mezelf en een vriendin en ga ook zeker de vestiging in Anna Paulowna een keer bekijken. HollandsStijl wenst Naomi en Rianne ontzettend veel succes voor de toekomst!

Wil je meer weten over Sample29? Ga dan naar de website of neem een kijkje op de Facebook pagina. Je kunt natuurlijk ook eens binnen stappen bij één van de twee vestigingen: 
- Molenvaart 29, Anna Paulowna
- Spoortstraat 20, Den Helder (pop-up store)
 

Auteur: C. Kloof, Media Publisher