De badkuip op pootjes; we zien hem nog regelmatig langskomen in de hedendaagse badkamer.

De klassieke badkuip kent vele variaties en sluit aan bij verschillende interieurstijlen, zoals retro-chic, modern-klassiek en vintage.

Klassieke badkuipen zorgen voor een romantische, ontspannen sfeer. Net wat er nodig is in de badkamer. Ben jij gek op badderen en spendeer je wekelijks uren in de badkamer? Dan is een stijlvolle badkamer geen overbodige luxe.

Deze badkuip straalt elegantie en comfort uit, door de sierlijke poten en ronde vormen. Hoewel de basis van deze badkuip altijd hetzelfde blijft, verschillen de kleuren en de poten.

De klassieke variant heeft de pootjes aan de zijkant bevestigd, terwijl de poten bij de moderne variant vaak meer naar onderen zitten. Het type kraan heeft veel invloed op de stijl van de badkamer.

Wil je een klassieke inrichting? Kies dan voor een sierlijke kraan. Wil je het bad juist in een moderne badkamer plaatsen, dan is een strakke kraan een betere optie.

Qua kleur is alles mogelijk. Hoewel de meerderheid voor een ingetogen kleur kiest, kan een badkuip in een opvallende kleur juist goed dienen als blikvanger. Wees ook niet bang om de badkamer te decoreren.

Hang een kunstwerk aan de muur, ga voor een kroonluchter, plaats een schouw in de badkamer of een grote klassieke spiegel die goed bij de stijl van het bad past. Tip: plaats een krukje naast het bad, zodat je hier je boek of een glas drinken op kwijt kunt.