Met rolgordijnen bereik je dat resultaat, maar geef je tegelijkertijd een stijlvolle uitstraling aan een ruimte in je huis. We geven je graag een paar tips voor meer privacy en sfeer in je huis.

Na een lange werkdag je even terugtrekken op de bank met een goed boek. Of geen pottenkijkers in je badkamer. Het zijn maar twee voorbeelden waarbij je een ruimte in je huis wilt afsluiten van licht of zicht van buitenaf. Met rolgordijnen zorg je er met een simpele handomdraai voor dat buiten buiten blijft en je even terug kunt trekken van de drukte van alledag. Dat betekent allerminst dat dit ten koste moet gaan van een smaakvolle inrichting.

In controle met rolgordijnen
Waar je met dikke hanggordijnen vaak een groot deel van je raam afschermt (zelfs als de gordijnen geopend zijn!) en dus ook veel licht verliest, heb je met rolgordijnen iets meer controle. Zo kun je een rolgordijn in de keuken tot halverwege je raam sluiten, om directe inkijk te verminderen maar zicht op de tuin te behouden. Hangt het rolgordijn in de badkamer, dan sluit je hem helemaal als je onder de douche staat. Maar sta je voor de spiegel en wil je meer daglicht, trek je hem zo weer open.

Rolgordijnen in een smaakvol interieur
Waar standaard gordijnen veel ruimte innemen, geldt dat niet voor rolgordijnen. Kies bij nieuwe rolgordijnen voor een vierkante cassette, welke bovenaan het kozijn wordt bevestigd. Hierin wordt de stof netjes opgerold als je het rolgordijn met een ketting omhoog trekt. Zo zie je het rolgordijn overdag niet hangen en heb je veel zicht.

Ook verlies je geen daglicht (wel zo prettig in de woonkamer!) doordat er geen stof aan de zijkant van je raampartij hangt. Een vierkante cassette matcht goed bij de rechte lijnen van je kozijn, muur en plafond. Een luxueuze uitstraling creëer je door een houten of aluminium lat onderaan het rolgordijn te bevestigen. Dat kan subtiel met een onderlat in dezelfde kleur als de stof van het rolgordijn, maar een donkere houttint geeft een nog chiquere afwerking.

Combineer rolgordijnen met overgordijnen
Rolgordijnen zijn net als ‘normale’ gordijnen in heel veel kleuren en structuren verkrijgbaar. Daarom zijn ze goed met elkaar te combineren en verhogen de sfeer in de kamer. Kies je voor een exemplaar in één zachte tint, dan kun je deze geweldig combineren met kamerhoge in-betweens met een grafische print. Verticale strepen in je rolgordijn of in-betweens versterken het effect van hoogte. Bedenk je ook goed hoe verduisterend de rolgordijnen moeten zijn: transparante rolgordijnen laten meer licht door dan rolgordijnen in black-out stof.

Mr Woon biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak bij de dichtstbijzijnde adviseur.