De lente is weer begonnen!

Zo ook de kriebels om de tuin in te duiken waar de oude herfstbladeren wachten om in de groene bak te worden gegooid. Daarnaast nodigt het zonnetje uit om te beginnen met het planten van nieuw goed, potten, verpotten, inzaaien van groenten en kruiden zodat we tijdens de zomer kunnen genieten van onze tuin.

Deze vreugde die we ontlenen aan al het groen in onze tuin wordt nog verhoogd als we een aantal accessoires toevoegen die ook nog licht geven als de zon er niet meer is. Er is in mijn ogen niets vervelender dan vanuit uw keuken in zo’n donker gat te kijken waarin niets valt te onderscheiden Met name als de schemer invalt is het fijn om langzaamaan de verschillende verlichtingselementen aan te zien floepen.

Er is tegenwoordig zoveel op dit gebied voorhanden; van op zonnecellen opgeladen lampen tot elektronische bewegingsdetectors die ervoor zorgen dat ongewenste gasten uw tuin betreden.

Overigens; er zijn ook al bewegingsdetectors uitgerust met zonnecellen die u naast uw conventionele beveiligingslampen kunt gebruiken; zie het maar als een soort back-up van uw basis beveiligingslamp. Mocht de stroom ooit eens uitvallen dan kan de solar buitenlamp uitkomst bieden.

Het gebruik van een conservatieve, op stroom lopende lamp kan dus probleemloos worden gecombineerd met alternatieve verlichting die haar energie haalt uit de zon of misschien in de toekomst zelfs uit de wind?

Ga voor persoonlijk advies op maat naar www.desiertuin.nl