De gure herfstmaanden komen er weer aan. Dat betekent dat we buiten vaker gaan verruilen voor binnen. Oftewel: tijd voor een warme update van je interieur!

Eerder dit jaar spotte MrWoon al dé trendkleur van 2016: okergeel. Met het najaar voor de deur voeg je met deze herfstkleur de ideale kleurnuance toe aan een modern interieur. We laten je graag zien hoe je deze kleur op verschillende manieren toe kunt passen in je huis.

Waarom okergeel
Kijk maar eens goed naar de herfstbladeren aan de bomen straks: geel is een fantastische herfstkleur! Tegelijkertijd is geel een hele vrolijke, zomerse tint. Het doet je denken aan de warmte en het licht van de zon. Doordat okergeel een diepere en rijkere geeltint is, heeft deze kleurstaal een luxueuze uitstraling – als je het mixt met de juiste natuurtinten. Voor alle seizoenen is okergeel dus de ideale accentkleur in je interieur.

Okergele accessoires
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een hele wand te verven of een groot meubelstuk in okergeel aan te schaffen, maar misschien wil je liever eerst even experimenteren of deze kleur bij de rest van je interieur past. Kleine kussentjes, een grote vaas met takken en herfstbladeren, een collage van fotolijstjes, een geschilderd bijzettafeltje: ideale kleine accessoires waarmee je deze trendkleur kunt testen in alle ruimtes van je huis. Bevalt het? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een groter object zoals een hoekbank, grote servieskast, deur of wand in okergeel te (laten) schilderen.

Gordijnen in okergeel
Okergele meubelen of accessoires combineren prachtig met gordijnen in natuurtinten als grijs, zwart of wit. Van diep donkergrijs tot een lichte betontint: alle grijstinten zijn eigenlijk een ideale match! Bekijk maar eens de foto’s hiernaast. 

Durf je het aan om de gordijnen zelf in okergeel op te laten hangen? De diepe gele tint mixt dan ook mooi met felle kleuren als zoet roze of felblauw. Kies je voor dubbellaagse gordijnen, dan kun je een bijvoorbeeld luchtige in-between of strak rolgordijn in een felle kleur of grijstint combineren met volle overgordijnen in okergeel.

Wil je weten of okergeel ook de kleur is voor jouw interieur? MrWoon biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak direct een afspraak via de website!

bron: mrwoon.nl/decokay schagen