Alle kamerplanten kunnen de lucht tot op een zekere hoogte zuiveren, maar er zijn een aantal planten die er uitzonderlijk goed in zijn. Sommige planten zuiveren zelfs  70% tot 80% van de schadelijke chemicaliën uit de lucht.

Kortom, tijd om wat luchtzuiverende planten in huis neer te zetten.

de Graslelie
Deze kamerplant met groen en geel blad is heel makkelijk te onderhouden en mag zowel in de zon als in de schaduw staan. Je hoeft de graslelie pas water te geven als je merkt dat de potgrond wat te droog wordt.

Epipremnum
Dit is een mooie groene plant met hartvormige bladeren. Deze kamerplant is goed in het reduceren van formaldehyde in een ruimte.

Gerbera kamerplant
Met grote bloemen in alle kleuren van de regenboog. De gerbera neemt vooral trichloorethyleen en benzeen op. De gerbera heeft veel licht nodig, maar mag niet in direct zonlicht staan. Verder moet je de plant regelmatig water geven

Aloe Vera
De aloë vera is een vetplant met dikke stevige bladeren. Het is een makkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft. Hij mag zowel op een lichte plek als in de schaduw staan en heeft af en toe water nodig. Aloë vera neemt vooral formaldehyde en benzeen op.

Chrysant
De bloemen filteren benzeen uit de lucht. Chrysanten zet je op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. De plant heeft elke dag water nodig.

Ficus
Deze plant heeft veel licht nodig, iedere dag kleine beetjes water geven, zodat de grond altijd vochtig is, maar de wortelen niet onder water staan. De ficus filtert  formaldehyde, benzeen én trichloorethyleen uit de lucht

Azalea
Doet het goed op kamertemperatuur. De grond waarin de Azalea staat moet continu licht vochtig zijn. Om de bloemen in optimale conditie te houden, moet de plant op een lichte plek staan. De Azalea neemt vooral formaldehyde op.

Lepelplant/Spathifyllum
Deze plant filtert alledrie de chemische stoffen uit te lucht. De lepelplant geeft vanzelf aan wanneer het te weinig water heeft, want dan gaat het hangen. 

Drakenbloedboom/Dracaena
De drakenbloedboom kan een flinke kamerplant worden en doet het ook goed in ruimtes waar weinig licht is. De plant is niet veeleisend, maar heeft wel regelmatig water nodig.

Aglaonema
Ook de Aglaonema is een makkelijke plant qua verzorging. Het heeft weinig water nodig en doet het prima in de schaduw.