Met Smart Cooking kunnen tot wel vijf branders worden opgenomen in het 4mm massief roestvrijstalen werkblad van Franke.

Doordat de branders ruim van elkaar geplaatst zijn, ontstaat er voldoende ruimte tussen de branders onderling. Op deze manier krijg je een strak design met eenvoudig onderhoud.

Als opvolger van de 3-in-1 kraan die naast warm en koud water ook kokend water geeft, is er nu de 4-in-1 kraan. Deze kraan biedt als vierde optie gefilterd koud water uit de kraan, in smaak vergelijkbaar met bronwater. De verwachting is dat men steeds vaker zal kiezen voor een 3-in-1 of 4-in1 kraan in vergelijking met de traditionele mengkraan met enkel warm en koud water.

Het keukeneiland blijft ook in 2016 hot. Doordat het eiland aan alle kanten te gebruiken is, biedt het veel opbergruimte. Op deze manier krijg je een functionele keuken waar al het kookgerei een overzichtelijk plekje krijgt.

De keuken is steeds vaker onderdeel van de woonkamer en het is dan ook belangrijk dat het keukeneiland past bij de complete inrichting en niet wordt gezien als los element.

Het is steeds gebruikelijker om je tablet of smartphone in de keuken te gebruiken om bijvoorbeeld recepten te lezen. Daarom zien we in de keuken van 2016 meer ingebouwde oplaadpunten. Een draadloos oplaadpunt rechtstreeks in het werkblad wordt de toekomst.

Daarnaast wordt apparatuur steeds vaker aangestuurd via apps. Connectiviteit tussen apparaten wordt steeds meer de standaard. Via een app checken of de koelkast aangevuld moet worden en rechtstreeks de producten kunnen bestellen, zal over een aantal jaar normaal zijn. Wel zo prettig dan als je telefoon of tablet opgeladen in de buurt is voor gebruik!