Hij runt franchiseorganisatie GeldXpert met twintig vestigingen door heel Nederland waarvan er drie van hem zijn: twee in Alkmaar en een in Almere. Zij zwaait de creatieve scepter over de Bergense woonwinkel Bergerac. Waarvoor hij achter de schermen weer de financiën doet. Het ondernemersbloed ruist bij zowel Remco Steijlen als Maud Gaastra overvloedig door de aderen en dat maakt hen tot een gouden team. Zowel zakelijk als in de liefde!   

Ze doen allebei wat ze het allerleukste vinden en waar ze het allerbeste in zijn. En steeds met hetzelfde doel voor ogen: mensen blij maken! Remco: “Maud en ik ontmoetten elkaar bij Fabricca in Bergen op 16 januari 2015. De vonk sloeg meteen over en de mensen die erbij waren merkten het meteen op: ‘Wat hangt hier in de lucht?’ Behalve dat we verliefd werden, ontdekten we al gauw dat we elkaar erg goed aanvullen. Maud weet best veel van cijfers maar ze vindt er niks aan. Zij zorgt er samen met haar team voor dat Bergerac sexy is en het lukt haar iedere keer weer om de klant te verrassen. Ik ben totaal niet creatief, maar houd van structuur, processen neerzetten en getalletjes op de juiste plek invullen. We zijn een innig verbonden team en dat maakt de winkel en onze relatie tot een succes. Privé gaat het overigens zeker niet alleen over werk. We kunnen bijvoorbeeld allebei enorm genieten van elkaar en van onze hockeyende zoons – Wieb en Bing van mij en Lars van Maud.”

Puzzelen voor gevorderden
De financiële wereld kreeg harde klappen. Hoe overleefde GeldXpert de bankencrisis? Remco: “Ook in mijn vak moet je creatief zijn. Ik vergelijk het in orde maken van een hypotheek graag met het oplossen van een puzzel waarvan de stukjes nèt niet passen. Wij knippen en plakken net zo lang totdat alles wél past. De continu veranderende wet- en regelgeving maakt dit lastig en banken passen hun regels en beleid steeds aan. Daarom werken we bij GeldXpert alleen met specialisten die alles tot op de letter nauwkeurig bijhouden. Alle werknemers zijn bij ons gediplomeerd op een bepaald vakgebied en bovendien werken we samen met alle banken en verzekeraars.”

Hypotheek op z’n kop
Klanten strooien bij zowel GeldXpert als Bergerac scheutig met complimenten. “De creatieve aankleding en het vinden van bijzondere spullen, daar is Maud echt heel goed in,” zegt Remco.  “Maandelijks nemen we voor Bergerac samen de rapportage door, kijken we waar we processen kunnen aanscherpen, verzinnen we acties, gaan gezellig samen naar beurzen om nieuwe trends te spotten en brainstormen over nieuwe productlijnen. Ook bij GeldXpert scoren we hoog op klanttevredenheid. Veel mensen vinden het omgekeerde hypotheekproces bijvoorbeeld prettig. Stap 1 bestaat nu uit het verzamelen en controleren van alle stukken die nodig zijn om een hypotheek te krijgen. Als klant weet je hierdoor in de oriëntatiefase al voor 99% zeker of de hypotheek rondkomt en tegen welke voorwaarden. Stap 2 bestaat uit het zoeken naar het droomhuis. Is dat gevonden, dan hoeven we alleen nog adres en koopsom in te vullen en krijgt de bank het complete dossier. Soms lukt het zelfs om alles in één dag bij de notaris te krijgen. Stap 3: knallende kurken en blije gezichten. Daar doen we het allemaal voor!”

Bron: maggsmagazine.nl