Zeven teams proberen met hun wind aangedreven karren al weer voor de negende keer een nieuw wereldrecord te vestigen tijdens Racing Aeolus Den Helder. Sinds 2014 staat dat op naam van het Canadese Chinook met 96,91%.

Vanaf vandaag tot en met 20 augustus moet het duidelijk worden wie de winnaar wordt van één van de vier grootste duurzaamheidsraces ter wereld, wederom gereden op de zeedijk in Den Helder.

Als het record van de Canadezen verbeterd wordt, gebeurt iets wat velen onwaarschijnlijk lijkt, maar toch mogelijk is: dat je bijna net zo hard tégen de wind in kunt rijden als de wind zelf. De deelnemende teams zijn ieder jaar beter toegerust om er niet alleen een spektakel van te maken, maar ook de kans om een nieuw wereldrecord neer te zetten, tot realiteit te maken. Zeven teams uit Nederland, Canada, Duitsland, Turkije en Denemarken verschijnen dit jaar aan de start met negen windkarren in mechanische en elektrische categorieën. Verdeeld over de teams maken zo’n 70 studenten van hogescholen en universiteiten zich weer op voor de strijd.

Huldiging                                                                   
Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om direct na afloop van de races op zaterdag 20 augustus de nummers 1 in de drie categorieën te huldigen op de dijk. De teams kunnen de resultaten per dag ook zelf benaderen en analyseren via de beschikbare programma’s. De volledige prijsuitreiking vindt plaats in Hotel Den Helder.

De races vinden plaats van vandaag tot en met zaterdag 20 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur. Vandaag is een oefendag, maar er wordt wel officieel tijd gemeten. Vrijdag zijn de voorrondes en zaterdag is de officiële race dag. Omdat het evenement weersafhankelijk is, wordt voor de eindtijden gekeken naar de beste racedagen.


Bron:denhelderactueel.nl/ontdekdenhelder.com