Mountainboarden is dé nieuwe sensatie in Nederland, geschikt voor alle leeftijden. Het is de snelst groeiende extreme sport van dit moment. Meestal wordt mountainboarden omschreven als een combinatie van snowboarden, skateboarden en BMX.

Het is eigenlijk al ontstaan in de vroege jaren 70’. Veel skaters wilden van de straat af en boarden op ruwe oppervlakten. Het wordt daarom ook wel eens dirtboarden genoemd.

Maar mountainboarden werd pas wereldwijd bekend in 1995, toen de eerste hogekwaliteitsboards werden verkocht in gespecialiseerde winkels over de hele wereld. Sindsdien is de technologie sterk verbeterd.

Het prachtige natuurgebied in de omgeving van Arnhem is dé plek om te gaan mountainboarden. Om dit natuurgebied te respecteren hebben ze een paar mooie uitgezette paden om op te boarden. De paden zijn voorzien van hoogteverschillen en hebben allemaal een verschillende moeilijkheidsgraad.

Voordat je het bos in gaat is er natuurlijk al een uur geoefend op een speciale oefenpiste waar alle technische en fijne kneepjes van het mountainboarden aan bod komen.

Wil je meer te weten komen over mountainboarden? Klik hier voor meer foto’s en filmpjes!