Nederland beleeft een primeur in mobiliteit: de eerste opvouwbare elektrische scooter ter wereld verschijnt in het straatbeeld. Deze unieke duurzame brommer, genaamd GiGi, weegt slechts 30 kilo, rijdt 25 kilometer per uur en laadt in drie uur tijd op in een gewoon stopcontact. De scooter is Dutch Design, uit de koker van dezelfde ontwerpers als de Heineken Beertender 2. 

De GiGi is een nieuwe, duurzame mobiliteitsoplossing voor onder meer forenzen, recreanten, binnenstadbewoners en zakelijke rijders. Door haar vernuftige vouwconstructie is de ingeklapte scooter even groot als een koffer (84 x 73 x 33 cm). De berijder kan zijn GiGi daardoor makkelijk meenemen in de trein en de metro, op de boot of in de auto. Er zijn slechts drie stappen en vijf seconden nodig om GiGi in te klappen.

Geen schadelijke stoffen
De elektrische scooter stoot bovendien geen schadelijke stoffen uit en speelt in op het actuele beleid om de uitstoot van fijnstof in de binnensteden sterk terug te dringen, onder meer door het verbieden van scooters die op benzine rijden. De ingeklapte scooter neemt weinig ruimte in en is daardoor makkelijk te stallen in de hal van een woning, op kantoor of in een restaurant. Opladen kan in elk stopcontact en kost slechts drie uur. Op een volle accu kan de rijder een uur lang op topsnelheid rijden. De GiGi rijdt net zo comfortabel als een reguliere scooter en haalt met gemak de 25 kilometer per uur.

Volgens Stijn Enneking, algemeen directeur GiGi , is de opvouwbare scooter perfect voor mensen die in de stad wonen. "Doordat je het stuur kunt inklappen, neemt ze minder ruimte in dan een fiets. En omdat je de GiGi gewoon in de gang kunt zetten, staat ze niet constant bloot aan het weer of vandalen. Ook scheelt dat enorm in de verzekeringskosten."

Nederlands ontwerp
De GiGi is ontwikkeld door C10 Design & Development. Wij wilden iets ontwikkelen dat reizen in Nederland beter en schoner zou maken, iets dat kan dienen als een verlengstuk van een ander vervoersmiddel, zoals de trein of een auto, zegt mede-ontwerper Simon Wilkinson. Om de GiGi zo compact mogelijk te maken, ontwikkelden zij de gepatenteerde kissing wheels, het vouwsysteem waarmee de wielen van de scooter naast elkaar staan als zij is ingeklapt. Wilkinson: Het is dus echt een Nederlandse innovatie.

Het belangrijkste verkoopkanaal wordt Mango Mobility, onderdeel van het beursgenoteerde Stern. De scooter is direct leverbaar en komt in verschillende kleuren. De standaardversie van de GiGi kost 3995 euro, inclusief BTW. Er zijn aantrekkelijke lease- en financieringsmogelijkheden.

www.gigiscooter.nl