Wie heeft in zijn kindertijd nooit met een paar speelkaarten zijn fiets omgetoverd tot een imaginaire motor?

Dat luide geklepper, heerlijk. En je was jezelf al aan het brainwashen, want als er één motormerk is dat dat geluid benadert, is het toch wel Harley-Davidson zeker?

Krachtig maar relaxed
De agressieve, old-school styling, is helemaal van nu. Deze machine hoeft niet gepoetst te worden. Gewoon opstappen en gas geven.

De instapmodellen, de Sportster Iron 883 en de Forty-Eight krijgen zo nieuwe vering en nieuwe velgen. Ook de styling is opgesmukt. De Softail Fat Boy en Slim krijgen er dan weer een S-versie die vollediger is aangekleed. Beide modellen maken nu ook gebruik van het krachtigere Twin Cam 110B motorblok.

Het ronkende hart van de Softail Heritage is het High Output Twin Cam 103 motorblok. Dezelfde evolutie valt de Dyna-modellen te beurt, inclusief cruise control.

Voor 2016 maakt ook de knappe Road King met zijn harde zijkoffers zijn terugkeer. De Road Glide krijgt dan weer een Ultra-versie die rijkelijker is uitgerust.

Zolang je de bike niet probeert, weet je het niet. Zeggen ze bij Harley Davidson zelf! Ze bieden je vele mogelijkheden om een Harley te rijden zodat je de rit van je leven kunt meemaken. Dus vraag die proefrit aan.

www.harley-davidson.com