De 63e International Historic Tulpenrallye zal worden verreden van 1 t/m 7 mei 2016. Na diverse zeer succesvolle en uitdagende edities gedurende de afgelopen jaren, zal in 2016 het 63e hoofdstuk van ‘de Tulp’ worden geschreven. Deze editie van Nederlands oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto’s, wordt weer een sportieve en uitdagende rally voor automobiel en equipe.

Overdag zullen de equipes in de verschillende klassen een spannende strijd voeren om de juiste routes en controles op tijd te vinden en de correcte passeertijden bij de tijdcontroles te laten noteren. Na afloop van elke etappe is er voldoende tijd voor het ontmoeten van collega-deelnemers, ontspanning en netwerken op de unieke lunchlocaties en de fraaie finishplaatsen.

De route wordt dit jaar opnieuw uitgezet door de zeer ervaren navigatoren en uitzetters van klassieke rally’s Jan en Erwin Berkhof. Vader en zoon Berkhof hebben gezamenlijk sinds 2002 zes maal als navigator de Coupe Rallye des Tulipes gewonnen. Het accent in de route van de 63e Tulpenrallye zal liggen op het rijden van bijzonder mooie en uitdagende routes, met in iedere klasse een goede balans van kaartjesopdrachten en tijdschema. Gedurende de eerste helft van de week zal de focus meer liggen om het sturen door de prachtige hooggebergte, in de tweede helft van de week zullen de navigatie uitdagingen meer centraal staan.

Meer informatie op www.tulpenrallye.nl.