Zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 is de 21e editie van het Historisch Weekend Den Helder. Op het grote terrein van de oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder staan vanaf 10 uur ’s morgens op beide dagen enkele honderden klassiekers op het publiek te wachten. Dit jaar is het thema historisch militair vervoer. Re-enactmentvereniging Collection 39 – 45 is één van de hoofdvertegenwoordigers die voor een sfeervolle aankleding zorgen.

Met het thema militair historisch vervoer is de Vereniging Collection 39 – 45 extra gemotiveerd om tijdsens het Historisch Weekend een prachtige verzameling materiaal neer te zetten. Paul Visser, de voorzitter van deze vereniging, geeft aan dat zij al jaren acte de presence geven op dit evenement. De vereniging bestaat uit een veertigtal enthousiaste verzamelaars die vrijwel elk weekeind sleutelen en onderhoud plegen aan hun voertuigen die , zoals de naam al aangeeft, vooral afkomstig zijn uit de Tweede Wereldoorlog. Hoofddoel is de herinnering aan de tweede Wereldoorlog levend te houden, zodat een ieder die deze verschrikkelijke tijd niet heeft meegemaakt er van doordrongen blijft dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Wil je meer informatie over deze dagen? Zoals bijvoorbeeld de tijden en route van de jaarlijkse rondritten? Ga dan naar de website: www.historischweekend.nl

Bron: historischweekend.nl
Foto: filmcars.co.uk