Startup Vintage electric bracht zojuist een speciale editie van de ‘Scrambler’ (een elektrische fiets) uit. Deze krachtige tweewieler beschikt over een toffe retrolook en haalt een topsnelheid van 58 km/h.

De Scrambler is gemaakt voor elk type wegdek. Alles aan deze op een motor geïnspireerde retro-fiets is oversized. Het stuur bijvoorbeeld, zou zo op een Harley Davidson kunnen.

Het hart van de Scrambler bevindt zich onder het frame. In die zwarte box vind je een motor die genoeg kracht geeft om in de normale modus de 32 Km/h te halen. Op een volle batterij kun je 35 kilometer rijden en het laden duurt ongeveer 2 uur.

Naast de legale straatmodus kun je door aan één hendeltje te trekken de racemodus activeren. In racemodus kun je maximaal de 58 km/h halen. De racemodus is alleen toegestaan offroad (wel afhankelijk van in welk land / welke regio je rijdt, de Nederlandse overheid zal hier niet zo dol op zijn). De 203 millimeter remschijven zorgen ervoor dat je op volle snelheid in een mum van tijd tot stilstand kunt komen.

Zo’n stijlvolle elektrische fiets is uiteraard niet goedkoop. Voor iets minder dan €6500 kun jij de eigenaar worden. Durf jij het aan?