Met een een caravanmover is het mogelijk om de caravan zonder inspanning in iedere richting te verplaatsen.

Een mover is met name handig wanneer in een kleine ruimte of op een hellling moet worden gemanoeuvreerd. De door electromotoren aangedreven rollen brengen de wielen van de caravan in beweging. De mover kan door één persoon via een afstandbediening worden bediend.

De mover wordt steeds meer gemeengoed onder caravanners. Dit komt enerzijds door de vergrijzing, anderzijds door de alsmaar groeiende behoefte aan meer comfort waardoor de caravans steeds groter en zwaarder worden. Grote caravans zijn vaak zo zwaar dat ze bijna niet meer niet meer te verplaatsen zijn zonder er een hernia aan over te houden.

Dit tezamen heeft ervoor gezorgd dat het mover park in Nederland flink is gegroeid en dat movers steeds meer gewild zijn. Vroeger waren er nog slechts 2 merken (Carver en Reich), tegenwoordig is het aanbod flink uitgebreid wat ten goede is voor de consument. Behalve het feit dat er meer keus is, is door de concurrentie onder de aanbieders ook het prijsniveau flink gedaald.

Merken als Simpark, Enduro, Rhyno, Powrmover en Kronings staan te trappelen om de bekende merken als Truma en Reich flinke concurrentie te bieden, en zeer recent heeft ook het bekende Al-Ko een mover geïntroduceerd. Waar zo’n 5 jaar geleden nog minimaal 2500 euro voor een mover moest worden betaald kan men tegenwoordig na wat onderzoek ook al voor € 1300,- een complete mover laten monteren. Ook de grote merken zijn met hun tijd meegegaan en hebben de prijzen verlaagd.