Vorige week zijn wij op bezoek gegaan bij één van onze favoriete klanten AD Autobedrijf Schaap. Het bedrijf zit gevestigd aan de Koning Willem II weg 28 in ’t Zand en bestaat inmiddels alweer bijna 28 jaar. Aad runt het bedrijf samen met zijn vrouw Monique en zijn zoon Kevin en ze hebben 4 werknemers (Gijs, Jesper, Jimmy & Nick) in dienst.

“Ik heb eigenlijk altijd al gewerkt”, aldus Aad. Zelfs toen hij nog op school zat was hij al bezig met werken. De leraar wou hem destijds eigenlijk van school af halen, want hij was er toch nooit. Ondanks dat is hij toch met vlag en wimpel geslaagd, door op het laatste moment keihard te leren. Aad is met zijn 16e jaar begonnen in een schuurtje van uit huis. Nadat hij genoeg gespaard had heeft hij destijds zijn eerste werkplaats gekocht en van daaruit is hij is gekomen waar hij nu staat.

Wij hadden een aantal vragen voor AD Autobedrijf Schaap, wij zijn namelijk altijd benieuwd hoe onze klanten het bedrijfsleven ervaren en vinden het uiteraard leuk om wat meer over hun te vertellen aan onze lezers.

Waar blinken jullie in uit vergeleken met andere autozaken?
“Wij zijn aangesloten bij AD Autobedrijven. Dit is een internationale garageformule waaronder in Nederland circa 130 autobedrijf opereren. Door heel Europa zijn er bijna 5000 aangesloten autobedrijven. AD Autobedrijven staan o.a. garant voor een betrouwbare service tegen een lage prijs en als je reparatie bij ons is uitgevoerd dan krijg je een garantie van 24 maanden op de onderdelen”

Wat zijn de nadelen van de auto business?
“Het valt soms wel eens tegen dat sommige mensen hun rekeningen niet op tijd betalen. Dan gaat het ons niet eens zozeer om de werkuren, maar we voorzien een auto wel van autodelen en materialen. Hier moeten wij natuurlijk ook gewoon voor betalen. Het is wel eens jammer dat mensen dit lijken te vergeten.”

Wat voor auto rij je zelf?
Aad: Een Mercedes E Classe Cabrio
HollandsStijl: Een ouwelullen auto?
Aad: ….zal ik em ff laten zien??? (grijpt direct naar telefoon en toont vol trots)
HollandsStijl: Okayyy Aad…dat is inderdaad geen ouwenlullen auto
Aad: (met grote glimlach) Mercedes is een auto, de rest is een vervoersmiddel!

Is geld belangrijk voor je?
“Nee, gezondheid is veel belangrijker. Geld is nooit een drijfveer geweest, maar ik ben wel zakelijk! Wij hebben het thuis ook nooit over geld. Natuurlijk wel eens over een zakelijke rekening, maar we zijn nooit materialistisch bezig. We helpen ook graag anderen waar dat mogelijk is. We zijn ooit eens in Afrika geweest en dan sta je gewoon te janken als je ziet hoe slecht andere mensen het eigenlijk kunnen hebben. We sturen ook elk jaar een bijdrage om gezinnen daar een handje te helpen. Voor elke APK die er bij ons gedaan wordt krijgt Zorgboerderij Blij op de Boerderij van ons 2 kwartjes. Wij hebben het goed en niks te klagen, dus dit soort dingen grijp je dan gewoon aan. Het zit in me opvoeding.”

Wat zie jij als de missie en het doel van Autobedrijf Schaap?
“Ik vind continuïteit gewoon heel belangrijk. Ik hoef niet groter te worden of meer geld te verdienen. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten tevreden zijn en veilig rond kunnen rijden”

Wat zou je iemand die zelf een autogarage wil starten meegeven als tip?
“Zorg altijd dat je administratie op orde is. Regel een goede boekhouder zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan. Wees ook altijd netjes en eerlijk naar de klanten en zorg dat ze tevreden vertrekken.”

Zullen er nog nieuwe ontwikkelingen gaan komen in de nabije toekomst?
“Wij gaan binnen nu en een maand privé lease met nieuwe auto’s voor particulieren introduceren. Doordat particulieren vandaag de dag steeds meer leaseauto’s willen gaan rijden heeft dat als resultaat dat er klanten weggaan. Binnenkort kunnen ze bij ons dus ook terecht voor leaseauto’s. Op deze manier hou ik mijn klanten binnen en tevreden.
Hiernaast heeft het ook een nog een voordeel, want aan het einde van een contract kan ik de auto’s ook weer verkopen en weet ik ook precies in wat voor staat een auto is omdat het altijd in ons beheer is geweest”

Al met al zijn wij bijna 2 uur met Aad in gesprek geweest en we hadden er zo nog een uurtje achteraan kunnen plakken! Eén van ons is er zelfs achter gekomen dat ze een belachelijk hoge prijs voor haar grote en kleine beurt betaald en heeft dus nu een nieuw adresje voor haar auto. Wij begrijpen het heel goed dat mensen hier al jaren vaste klant zijn! AD Autobedrijf Schaap is een fijn familiebedrijf met de juiste service en waar klanten nog steeds voorop staan en dat is best bijzonder in deze tijd weten wij.

Auteur: C. Kloof, Media Publisher