Zitten in je auto, zitten op kantoor, zitten aan tafel of op je bank. De meest onnatuurlijke houding voor mensen in het algemeen is zitten. Waarom doen we het dan zoveel? Als je een administratieve baan hebt zit je alles met elkaar gemiddeld zomaar 7 uur op een dag. Rug, schouder en nekklachten komen er vaak op lange duur bij kijken.

2 Miljoen mensen in Nederland hebben hier last van en buiten de medische aandoeningen door ziekte is er een groot gedeelte wat gewoon te weinig spierkracht door de jaren heen ontwikkeld vanwege te veel zitten en door die verslapping gaan de klachten ontstaan. Ook als men 1 keer per week sport.

Deze klachten los je met een goede fysiotherapeut misschien tijdelijk op maar wanneer je de bron niet veranderd, zullen deze klachten blijven terugkomen. Maar niks is zo moeilijk als bepaalde gewoontes of gedrag veranderen aan jezelf. Echter is je lichaam en gezondheid feitelijk een behoorlijke prioriteit volgens de meeste mensen, dus dan toch wel raar dat we hier niks mee doen toch?

Dus wat nu als je niet enorm in de training hoeft middels drie keer in de week bootcampen maar zittend en staand werken achter je bureau zou kunnen afwisselen gedurende je werkdag? Want ze zijn er al een tijdje, de in hoogte verstelbare bureaus wel of niet elektrisch bestuurd. Maar daar hangt ook een budget aan vast die niet haalbaar is voor iedereen. Maar ‘Egner Thuis op Kantoor’ heeft een beter betaalbaarder alternatief die ook nog eens makkelijk te verplaatsen is wanneer er op verschillende werkplekken wordt gewerkt.

De Zit-Sta Modules en de Zit-Sta krukken van Euroseats.

De Modules zet je op je bureau en kan je met laptop en toetsenbord in hoogte verstellen zodat je ook staand kan werken en de Zit-Sta Krukken die je steeds laten bewegen. Hiervan zijn sommigen volledig roteerbaar en voorzien van een in hoogte verstelbare gasveer met een autoreturn zitting. Deze basis garandeert een stabiele neiging voor de juiste houding. En als tegenhanger van de elektrische in hoogte verstelbare bureaus zijn deze oplossingen aan te schaffen vanaf € 299,- Een investering die veel ziekte en zeer voorkomt met de daarbij horende veel grotere financiele gevolgen.

Wil je hier meer informatie over of een Zit-Sta Kruk proberen?

Contact ‘Egner  Thuis op Kantoor’ gevestigd in Den Helder op het Ravelijncenter.

www.egner.nl