En deze invloed is per man en vrouw verschillend. Mannen reageren ook anders op kleur en voelen zich over het algemeen meer aangetrokken tot felle kleuren, vrouwen daarentegen geven de voorkeur aan zachtere kleuren.

Groen staat voor balans, verfrissing, gezondheid, herstel en evenwicht. Deze kleur roept associatie op met gerustheid en vrede. Het is een ontspannende kleur waar een positief gevoel mee wordt opgewekt.

Ben jij zelf bijvoorbeeld een beetje 'extra' en soms chaotisch in je hoofd? Dan is een wit interieur (eenvoud) met accenten van zachte tinten groen een goede kleuren combinatie om tot rust te komen na een drukke werkdag.

Rood is dan bijvoorbeeld wel een warme kleur maar heeft ook een sterk karakter die actief zijn stimuleert. Deze kleur is goed in te zetten om delen of elementen in je huis te versterken of krachtiger aanwezig te zijn in ruimtes waar je dan ook actief bent of moet zijn.

Kortom het kiezen van een kleur voor je interieur wat een positief effect heeft op jouw 'zijn' is iets om bij na te denken. En daar kan je zeker goed advies over inwinnen.

Bij Van der Plas Woonprofessionals krijg je dat vanzelfsprekend. Samen met Interieurstyliste Astrid vinden jullie de kleur die het gewenste effect heeft in jouw leefruimte.

Wij zijn super fan van deze winkel en alles waar ze voor staan, en als je daar een afspraak maakt snap je waarom.