Het is een ware social media sensatie geworden. Penguin the magpie. Met een eigen Instagram account (100K followers), een eigen website én een eigen boek kun je bijna niet meer om haar heen.

Penguin werd gevonden door de Familie Blooms en heeft haar naam te danken aan haar zwart-witte veren. Nadat ze uit haar nest was gevallen werd ze gevonden door de familie Bloom.  Ze was dermate verzwakt dat ze zonder directe hulp niet zou overleven.  De familie Bloom twijfelde geen moment en besloot de vogel in huis te nemen.  In een wasmand met oude lakens als bed groeide Penguin in zes maanden op.

Penguin is in deze maanden getransformeerd tot sociale vogel en werd als lid van de familie gezien. Zo kwam ze regelmatig koekeloeren in de slaapkamers van de kids, lag ze bij ze in bed, vloot ze de familie prachtig toe als ze thuiskwamen en nam op een gegeven moment ook andere vogeltjes mee naar huis. Het moment dat Penguin voor het eerst een klein stukje kon vliegen zal de familie Bloom nooit meer vergeten.

Ondanks dat Penguin meerdere malen het meubilair een “metamorphose”gaf, was iedereen dol op Penguin.

Na zes maanden in huize Bloom te hebben gewoond werd het volgens Sam en Cameron Bloom tijd om uit huis te gaan. Nu woont ze in de boom in de achtertuin van de Blooms. Maar vergeten doet Penguin de familie niet. Wanneer er een deur of raam openstaat is ze binnen een mum van tijd binnen om even gedag te zeggen of je toe te zingen.

Cameron Bloom heeft aldoor foto’s gemaakt van Penguin en deze gepost op Instagram. Nu zijn alle foto’s ook gebundeld in een boek

Bron: www.penguinthemagpie.com