Iedereen heeft weleens een slecht humeur. Maar aan jou de keus wat je ermee doet. Houd je de negatieve sleur vast of ga je de strijd aan? Hier een aantal tips om van je slechte bui af te komen.

Kleine ergernissen
Vaak is het een aaneenschakeling van kleine tegenvallers en ergernissen die je humeur flink kunnen verpesten. Slecht weer, lekke band, te laat op een afspraak, Allemaal heel irritant natuurlijk. Maar probeer het vooral in perspectief te zien. Hoe belangrijk denk je dat die dingen waar je je nu druk over zijn over een jaar zijn?

Negatieve gedachten
Misschien heb je de neiging om te piekeren, om van de ene negatieve gedachte op de andere over te gaan.

Probeer erop te letten en als je je zelf op een negatieve gedachte betrapt, zet je de knop meteen om en kies je ervoor om aan iets prettigs te denken.

Vermijd negatieve mensen
Vermijd mensen die klagen, zeuren, mopperen, je proberen af te troeven, altijd de competitie zoeken of je op een andere manier een vervelend gevoel geven. Dit soort mensen verspreiden (soms onbewust) negatieve energie en zuigen de energie uit je weg

Pauze van sociale media
Maar op een dag dat je je toch al niet top voelt, is het misschien beter om de sociale media even te vermijden. Bel of spreek liever met iemand af die je echt graag mag.

Verander je houding
Mensen die optimistisch zijn hebben vaak letterlijk een andere houding dan pessimistische mensen. Ze staan meer rechtop, laten hoofd en schouders niet hangen, lopen sneller en energieker. Probeer letterlijk een optimistische houding aan te nemen ook al voel je je niet zo. Je zult merken dat je stemming erdoor verbeterd

Weg met dat voorzichtige
Opgewekte mensen praten met zekerheden. Woordkeus kan invloed hebben op je stemming en je energiehuishouding. Zeg bijvoorbeeld niet: oh dat is moeilijk, ik weet niet of ik dat wel kan. Maar zeg: het zal wel moeilijk zijn, maar ik zal er alles aan doen om het te laten lukken..