Tesla-ceo Elon Musk wil zonne-energie aantrekkelijker maken voor huizenbezitters met dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen.

De meeste zonnepanelen zijn niet het fraaist om naar te kijken. Elon Musk wil daar verandering in brengen. Hij introduceerde dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen die vanaf de straat gezien niet te onderscheiden zijn van normale dakpannen. 

Het geheim achter het 'onzichtbare' geïntegreerde zonnepaneel is een speciale coating. Kijk je recht op het oppervlak dan zie je het zonnepaneel door het transparante oppervlak. Zodra je echter onder een hoek kijkt, lijkt de dakpan niet meer transparant. Musk beschreef het als een luxaflex-effect, waardoor de dakpan meer of minder transparant wordt afhankelijk van de hoek waaronder je naar het oppervlak kijkt.

Het eindresultaat is een dakpan die het zonlicht schijnend van boven doorlaat, maar vanaf de straat gezien nontransparant oogt. De zonnepaneel-dakpannen zijn tegels gemaakt van kwarts en zouden volgens Musk een vrijwel oneindige levensduur hebben en vallen kunnen overleven.

Overigens ging Musk verder niet in op de prijs, beschikbaarheid en de vereiste installatie procedure. Hij introduceerde de dakpannen samen met een nieuwe versie 2.0 van de Tesla Powerwall, de thuisbatterij die stroom opslaat van je zonnepanelen. De nieuwe Powerwall is platter en kan twee keer zoveel vermogen opslaan als de eerste generatie Powerwall.

Bron: www.bright.nl