Als het gaat om ergonomie en het welzijn van de mens tijdens het werken op kantoor heb je onze aandacht zowiezo te pakken. Maar waar wij ook altijd op zoek naar zijn is de werkomgeving te verbeteren in de breedste zin van het woord.

Opvallend is dat succesvolle bedrijven over het algemeen een overeenkomst hebben, ze zorgen voor hun personeel. Dat is bewezen een van de slimste investeringen die een ondernemer kan doen. Uiteraard speelt salaris daar ook een rol in, echter als die gelijk is t.o.v. een andere werkgever, is de werkomgeving cruciaal voor het aantrekken van goed personeel. Deze heeft ook direct invloed op de sfeer en psyche van en is daarom essentieel onderdeel in motivatie en het optimaal presteren van de werknemer. Ik hoef niet uit te leggen dat deze zich direct door vertaalt  naar klant tevredenheid en dus omzet.

De werkomgevingsfactor is uitgegroeid tot een wezenlijk onderdeel van het business model van een bedrijf. Daar waar Egner Projectinrichting zich qua duurzaamheid, ergonomie en akoestiek in heeft gespecialiseerd, blijven we, als het gaat om gezond werken, altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing. Samenwerken met andere partijen waarmee je die passie kan delen is een van de mooiste en meest inspirerende facetten als het gaat om projectinrichting. Door die verbinding ontstaan er weer nieuwe ideeen en ontstaat er iets moois waar je met z’n allen trots op kan zijn.

Buiten fysiek gezond werken en goede akoestiek in de verschillende bedrijfs/werkruimtes is duurzaamheid inmiddels een basisonderdeel geworden. Door de wetenschap worden we continue geinformeerd over o.a. de schadelijke uitstoot van fijnstof en is naast duurzaamheid, akoestiek en gezond werken ook ‘groen’ een van de kernwaarden van een goede werkomgeving. Zeker als het gaat om kantoorruimtes.

Deze fijnstof absorberende, zuurstof creërende weldoener is niet alleen functioneel van grote waarde, ze draagt positief bij aan de psyche van de werknemers en ziet er ook nog eens geweldig uit.

Een plant en haar uitwerking mbt zuurstof is natuurlijk beperkt. Ik weet het ontstaan niet, maar ik kan me zo voorstellen dat door het berekenen van de ruimtes en de opname van schadelijke stoffen per plant, de verticale tuinen zijn ontstaan. Immers zou je die aantallen (qua effectiviteit) op de grond, tafels en vensterbanken plaatsen, werk je in een soort jungle.

Omdat wij hierin geloven en onze opdrachtgevers het complete plaatje willen bieden, hebben wij na enig onderzoek, contact gelegd met Max Verboom, die na de nodige tekst en uitleg op dezelfde lijn als ons blijkt te zitten. Max is een frisse gepassioneerde persoonlijkheid met actie en leven in zijn ogen. Zijn passie en enthousiasme werkt aanstekelijk als hij vertelt over zijn werk. Hij is technisch onderlegt en zijn gevoel voor styling zie je in zijn werk terug. Daarnaast is hij oprecht en realistisch over zijn product door kennis en ervaring met de levende flora. Hij werkt op zijn beurt ook weer samen met experts op andere aansluitende gebieden. Eugenie is daar een van en zij verdiept zich al jaren in de ontwikkeling van ‘mummie mos’. Dat is niet ingewikkeld, maar biedt genoeg inhoud om nog op terug te komen in een vervolg artikel.

Na onze inspirerende eerste ontmoeting heeft Max zoveel kennis, kunde en passie met ons gedeeld, dat we door zijn enthousiasme bijna zelf aan het tuinieren willen slaan. Dat is een grap natuurlijk, want deze levende, bijna kunstwerken van verticaal groen aanleggen is een specialisme op zich. Dat moet je, als je de kwaliteit van je werk wilt waarborgen, door experts laten doen. Wij zijn om deze reden een samenwerking aangegaan met Max en gaan we gaan samen mooie projecten realiseren.

Uiteraard ben je bij ons welkom voor meer informatie of een offerte om de werkomgeving voor uw bedrijf te creëren of te verbeteren. 

Vriendelijke Groet, Egner Projectinrichting