Het is één van de ergste dingen die je kunt overkomen. Je smartphone vol met foto’s, video’s, contacten en berichten is gestolen, erg vervelend en we zouden hem dan ook graag terug willen hebben. Echter zie je een gestolen telefoon meestal nooit meer terug, de vraag is wat er dan vervolgens mee gebeurd. Zo dacht een student van de Willem de Kooning academie er ook over. Hij maakte een bijzondere documentaire over zijn gestolen telefoon.

Anthony van der Meer kwam op het idee om een documentaire te maken nadat zijn eigen telefoon was gestolen. Hij besloot om een lok telefoon te maken. Met een speciale app kon hij de locatie van zijn gestolen telefoon achterhalen, er foto’s mee maken, de berichten lezen en zelfs gesprekken afluisteren. De telefoon werd uiteindelijk in Amsterdam in het metrostation gestolen. Wat daarna gebeurde is een bijzonder verhaal die vol detail wordt uitgelegd.

Anthony krijgt bijna een band met de telefoon dief

Anthony volgt de telefoon vervolgens weken lang. Hij ziet dat er bijvoorbeeld naar sekslijnen wordt gebeld, er worden smsjes mee gestuurd en de nieuwe eigenaar maakt er wat foto’s mee. Alles wat de nieuwe eigenaar met het toestel doet wordt opgeslagen op de computer van Anthony. Zo kan hij zien hoe de man die zijn telefoon in zijn bezit heeft leeft, hij kan dankzij de GPS locatie de telefoon overal volgen.

Bekijk hier de film:

Bron: nos.nl