Op de website van Linda.tv stuitte we op dit filmpje. Het gaat over de Smallbite afslankbeugel. Een groot deel van vrouwen in Nederland is ontevreden over hun gewicht. Deze beugel is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je je mond niet veel verder dan de dikte van een sneetje brood kan openen (ca. 12 mm).  Je kunt gewoon praten, lachen en geeuwen, maar grote happen nemen kan niet meer.

De beugel werkt specifiek op reflex. Als je je mond voorbij een ingesteld punt opent, geeft een stalen stripje onder je bovenlip een prikkel op het tandvlees. De hersenen “leren” als het ware deze prikkel te vermijden, zodat je veel rustiger gaat eten. Toch heb je net zoveel plezier van je (gezonde) eten, juist omdat je met deze kleine hapjes eet.

Je hersenen hebben gemiddeld 20 minuten nodig om een gevoel van verzadiging te krijgen. Je hebt in die 20 minuten echter veel minder dan zonder de beugel gegeten. Je bent nu zeker zo voldaan als zonder beugel.  Dus eenvoudigweg zonder hongergevoel en met een veel lagere calorie inname.

Op het eerste gezicht zou je denken wie laat dit in hemelsnaam in zn mond plaatsen. Maar na het kijken van het filmpje kun je er wel eens anders over gaan denken.