Bird Brewery is opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. Beiden met een achtergrond in de bierwereld (o.a. eigenaar BierLab, oud-bestuurslid PINT en gediplomeerd biersommelier) en een duidelijke visie op bier.

Kwaliteitsbieren die toegankelijk zijn voor velen én bijzonder voor de kenner.

Verwacht geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. Door de verrassende recepten valt er altijd wat bijzonders te ontdekken, zonder te overdrijven. Wij willen jou het bijzondere in het normale laten ontdekken.

Hoe zijn ze op de naam gekomen?
Overal om je heen vind je de meest prachtige vogels en de mooiste bieren, maar vaak ben je bij beide niet bewust van de echte schoonheid. Door opzienbarende verhalen achter vogels en bier te combineren, hopen we mensen stil te laten staan bij het bijzondere van het alledaagse.

Op de foto zie je de Fuut Fieuw. Volgens Bird Brewery is dit een fruitige dorstlessende Session Pale Ale.

"De Fuut is een echte charmeur. Het begint allemaal met het aanbieden van een visje. Neemt het vrouwtje dit aan dan kan het schouwspel beginnen. Urenlang dansen de futen gezamenlijk over het water, elkaar continue verleiden met sierlijke bewegingen, visjes en geluiden. Dus de vraag is: van wie neem jij een drankje aan?"

Meer weten over Bird Brewery? Ga snel naar de website.