Het stoppen met roken lukt aardig! Maar nu is er in ene weer een ander probleem naar de voorgrond geschoven.

Een soort ontembare trek naar van alles en nog wat. Het eten is tegelijkertijd een fijne afleiding, maar als dit een tijdje zo door gaat zal het uiteraard geen geen fijn effect op mijn lichaam hebben.

Een aantal jaar terug ben ik zelf onwijs veel afgevallen met behulp van appelazijn. Het zal misschien niet voor iedereen een optie zijn en je moet er niet van verwachten dat het een wondermiddel is, maar het werkt zeker! Ik heb gisteren 2 flesjes appelazijn besteld bij de online drogist en ga er vandaag weer mee beginnen.

Ik neem een flesje water van een halve liter mee naar mijn werk en doe hier thuis alvast 2 eetlepels appelazijn in. De smaak is eventjes wennen hoor!

De appelazijn bevordert je spijs en stofwisseling en neemt (bij mij) een groot gedeelte van de trek in eten weg. S ‘avonds na het eten drink ik ook altijd nog een halve liter met appelazijn.

Je moet zelf ook een beetje helpen door je ‘snackhandje’ enigszins in controle te houden en een beetje sporten is nooit verkeerd.

Appelazijn heeft trouwens ook nog een hele hoop andere voordelen! Ik heb ze even voor je op een rijtje gezet:

- Het helpt je adem te verfrissen. Last van een slechte adem? Gorgelen met appelazijn, beetje zout en water helpt!
- Geeft smaak aan salades. Gebruik het in een dressing, lekker!
- Voegt frisheid en smaak toe aan soep. Een paar druppels bij de soep in de pan en het zorgt voor dat extra 'frisje'.
- Helpt mee je lever en nieren te ontgiften
- Toner / tonic voor je gezicht. Doe een paar drupjes appelazijn op een watje en voeg wat warm water toe, dep op je gezicht en hals.
- Appelazijn helpt ouderdomsvlekjes en littekens van bijvoorbeeld acne te verminderen. Dep met een wattenstaafje pure appelazijn op de ouderdomsvlekjes of acne littekens voor het slapen gaan.
- Helpt je bloedsuiker spiegel in balans te houden. Verschillende studies tonen aan dat het gebruik van appelazijn na het eten of voor het slapen gaan de bloedsuikerspiegel van diabetes patiënten verlaagd met 4-6%. Het zuur reguleert als het ware je bloeddruk.
- Vermindert roos door na het wassen je haar te spoelen met een appelazijn-water oplossing in de verhouding 1:3. Het kan ook extra glans geven.
- Het verzacht de pijn en jeuk van muggenbeten.
- Vermindert de pijn van artritis en reuma. Appelazijn helpt ontstekingen in je lichaam te verminderen en zo ook de pijn van bijvoorbeeld artritis en reuma.
- Laat je afwas glimmen. Voeg appelazijn toe in het glansspoelmiddel-bakje van je vaatwasser en je vieze vaat komt stralend en schoon uit de vaatwasser.