Mannen voelen zich vaak een beetje geïntimideerd door vrouwen die zelfstandig en onafhankelijk zijn. Dat is misschien jammer, maar zeker niet iets wat je aan jezelf moet veranderen. Het is juist iets waar je trots op mag zijn. Niets is namelijk zo goed als op eigen benen kunnen staan en alleen kunnen overleven. Alleen mannen hebben hier soms wat meer moeite mee. Wij leggen je uit waarom.

Hij doet minder galant
Wanneer hij weet dat je makkelijk op eigen benen kunt staan, zal hij ook minder snel geneigd zijn om galante dingen te doen waarmee hij indruk op je kan maken. Hij denkt namelijk dat je kleine, lieve gebaren juist vervelend zal vinden. Maar het is toch wel fijn als hij zo nu en dan de deur voor je open houdt.

Je belandt al gauw in de “friend zone”
Als jij al een tijdje geen vriend hebt gehad, omdat je makkelijk alleen kunt leven, zal hij je ook anders gaan zien. Doordat je al een tijdje op jezelf bent, zal hij er al snel vanuit gaan dat je te verlegen of niet geïnteresseerd bent. En het is nog een hele klus om hem te bewijzen dat dit niet het geval is.

Hij weet niet hoe hij indruk kan maken
Mannen vinden het fijn als ze weten dat ze ergens goed in zijn. Dit willen ze dan ook al te graag laten zien. Maar zelfstandige vrouwen zijn goed in zo veel dingen en zullen niet gauw onder de indruk zijn. Dit kost dus best wat moeite, maar als hij niet bereid is deze moeite te nemen, is dat zijn verlies.

Hij vraagt zich af waarom je nog single bent
Waarschijnlijk zal hij zich gaan afvragen waarom je al een tijdje single bent. Hij ziet dat je weinig ervaringen hebt met relaties en zal zich gaan afvragen waarom niets stand heeft gehouden. Dan denkt hij al gauw dat het probleem bij jou ligt.

Hij voelt zich niet nodig
Veel mannen vinden nog dat zij moeten betalen voor de rekeningen en dat de vrouw zorgt voor het huishouden. Aangezien jij dit beide al zo lang zelf doet, zal hij gauw het gevoel krijgen dat je hem niet nodig hebt.

Hij wil voor iemand zorgen
Er zijn een hoop mannen die een vrouw zoeken waar ze voor kunnen zorgen. Maar dat is natuurlijk wel het laatste dat jij nodig hebt. Jij kunt makkelijk voor jezelf zorgen en daar heb je hem niet voor nodig. Als dat is wat hij zoekt, kan hij maar beter verder zoeken.

Hij gelooft niet in zelfstandige vrouwen
Nog steeds zijn er mannen die denken dat zelfstandige vrouwen niet bestaan. Simpelweg, omdat ze er niet zo goed tegen kunnen. Gelukkig zijn dit ook niet de mannen die jij nodig hebt in je leven. Maar soms maakt hun bestaan jouw liefdesleven een stuk lastiger. Het zou fijn zijn als je ze kon wegfilteren, dat zou al een hoop tijd schelen.

Hij denkt dat je geen tijd voor hem hebt
Je bent een sociaal wezen en hebt praktisch al je vrije dagen al volgepland met leuke dingen. Hierdoor zal hij het gevoel krijgen dat je toch geen tijd voor hem hebt. Zeker wanneer dit in de eerste fase van het daten is. Als je bijna geen tijd voor hem vrij maakt, zal hij zijn interesse al gauw verliezen.

Hij is bang dat hij niks te zeggen heeft
Wanneer je met iemand aan het daten bent, heb je niet alles voor het zeggen. Het is belangrijk dat je compromissen sluit. Als jij iedere keer besluit naar welke film jullie gaan of bij welk restaurant jullie gaan eten, zal hij zich al gauw geïntimideerd voelen. Met als gevolg dat hij niets meer van zich laat weten.

Misschien wil je nog niet daten
Uiteindelijk moet je jezelf eerst eens afvragen of je echt wel toe bent aan een relatie met iemand. Als jij het goed hebt met jezelf en niet per se hunkert naar de liefde moet je er misschien ook maar niet aan beginnen. Mannen zullen dit al gauw in de gaten hebben en er dan toch een einde aan maken. Bedenk dus eerst wat je echt wil. Hier lees je waarom het beter is om langer single te zijn.

Bron: fem-fem.nl
Foto: Instagram/The Tribe Social