Volgens onderzoek zijn er zes tekenen waaraan je kunt duiden dat je in een gelukkige en gezonde relatie zit. Voldoet jouw relatie hieraan? Bekijk het aan de hand van deze checklist.

Je hebt beide al eerder (langere) relaties gehad
Koppels waarvan beide eerder een (langere) relatie hebben gehad zijn volgens onderzoek van the Open University gelukkiger. Je weet door eerdere relaties namelijk veel beter wat je wel en niet zoekt in een relatie. Door meer ervaring vind je dus steeds een partner die beter bij je past. 

Jullie hebben geen kinderen samen
Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat als je een gelukkige relatie wil, je beter niet aan kinderen moet beginnen. Stellen die namelijk geen kinderen hebben, zijn tevredener over hun relatie en voelen zich ook meer gewaardeerd door hun partner. Mocht je toch een grote kinderwens hebben samen, zorg er dan voor dat je nog optimaal geniet van die kinderloze jaren. 

Jullie geven elkaar vaak complimenten
Gelukkige stellen geven elkaar vaak complimenten. Volgens wetenschappers van the Open University is elkaar complimenteren dan ook één van de belangrijkste factoren voor een gezonde relatie. 

Je post (bijna) niets over jullie relatie op Facebook
Grote kans dat je genoeg koppels kent die alleen maar foto's samen plaatsen op Facebook, Twitter en Instagram. Naast behoorlijk irritant, zijn deze koppels volgens onderzoek ook minder gelukkig dan stellen die (bijna) nooit iets over hun relatie op social media zetten. Mensen die een gelukkige relatie hebben, zoeken namelijk geen bevestiging over hun relatie bij anderen.

Jullie hebben elkaar online ontmoet
Uit onderzoek van University of Chicago blijkt dat stellen die elkaar online hebben ontmoet minder kans hebben om uit elkaar te gaan. Als je elkaar via Tinder hebt leren kennen heeft je relatie dus meer kans van slagen dan als je elkaar hebt ontmoet in de kroeg. 

Jullie hebben een keer in de week seks
Één keer in de week seks is al genoeg voor een gelukkige relatie. Onderzoek toont zelfs aan dat stellen die het vaker doen niet per se gelukkiger zijn. Door maar een keer in de week samen het bed in te duiken wordt het moment namelijk specialer. 

Bron: jan-magazine.nl