1 op de 10 stelletjes maakt ruzie over aan welke kant van het bed ze willen slapen. De kant waar je slaapt zegt stiekem meer over je dan je denkt. 

Gewenning
“Ik wil niet bij de verwarming slapen”, of “ik wil niet tegen de muur liggen”. We hebben argumenten waarom we aan een bepaalde kant van het bed willen slapen. En dit wordt dus blijkbaar zo belangrijk gevonden, dat 1 op de 10 stellen hier zelfs ruzie over maakt. Soms zijn argumenten niet eens nodig, dan is het gewoon gewenning. We willen gewoon aan de linker- of rechterkant slapen omdat we daar altijd liggen. Wanneer we aan de andere kant liggen, voelen we ons niet op ons gemak.

Links-slapers vs. rechts-slapers
Slaap jij aan de linkerkant? Dus wanneer je in bed ligt en je partner rechts naast je ligt. Dat is namelijk erg positief! Uit onderzoek is gebleken dat links-slapers positiever in het leven staan en stressbestendiger zijn. Maar liefst een kwart van de links-slapers staat positief in het leven, tegenover 18% van de rechts-slapers. Ze reageren rustiger in een stress situatie ten opzichte van een rechts-slaper. Bovendien is uit dit onderzoek gebleken dat links-slapers meer zelfvertrouwen hebben en rechts-slapers doorgaans wat chagrijniger zijn. Rechts-slapers zouden volgens onderzoek een grotere hekel hebben aan hun baan van 3%, waardoor ze dus in de ochtend chagrijniger zijn.

Bron: fem-fem.nl
Foto: Instagram/imaginariumgloss