Op zoek naar geluk zijn we allemaal. Althans, sommigen denken het gevonden te hebben. Soms is het echter best moeilijk om het complete pakketje van het fenomeen te scoren. Soms is je werk drama, je relatie enorm hard werken of ziet je bankrekening roder dan gezond is. Een steuntje in de rug kan geen kwaad. Daarom hebben we, om het je wat makkelijker te maken, vijf punten op een rij gezet waardoor jij een gelukkiger mens wordt. Laat dat geluk maar komen.

Verminder je zorgen
Wat zorgt bij jou voor de meeste stress? Je baan? Je bankrekening? Je relatie? Schrijf de dingen uit die bij jou zorgen voor stress en beschrijf mogelijke oplossingen voor het probleem. Vervolgens is het wel de bedoeling dat je hier actief mee aan de slag gaat, anders resulteert het natuurlijk nergens in.

Leef simplistisch
Iedere maand een nieuw paar schoenen, zes jassen en drie broeken halen, zal hoogstwaarschijnlijk niet je gelukzaligheid op langer termijn niet echt goed doen. Spendeer geen geld aan betekenisloze dingen.Plan tevens je agenda niet nokkie vol. Trek tijd voor jezelf uit. Steek tijd in de kleine dingen waar je blij van wordt, zoals een tof blad of door te sporten.

Hekel minder
Je zit er zelf alleen maar mee als je bepaalde mensen hekelt. Laat deze mensen of gebeurtenissen gewoon achter je en ga verder met leven. Haat heeft nog nooit gezorgd voor progressie.

Doneer meer
Soms kan liefdadigheid jou net zoveel voldoening geven als dat het de andere partij geeft. Er is bijna niets zo bevredigend als je best doen om een betekenisvol gift te geven aan iemand waar je voor geeft.

Verwacht minder
Teleurstelling is enkel het resultaat van bepaalde verwachtingen. Hoe minder jij verwacht van mensen, plekken of dingen om je heen, hoe minder hard de teleurstelling zal zijn. Behandel anderen zoals jij het liefst behandeld wilt worden en alles valt uiteindelijk op z’n plek.

Bron: fem-fem.nl