Als sporter mag je je best uitlaten over bepaalde tradities die een land heeft, vind ik. Dit is een nare. Ik vind het reuzejammer dat hij zijn excuus heeft moeten aanbieden.

Ik vind het eigenlijk nog erger dat ik me kapot moet schamen voor de reacties en kortzichtige, domme opmerkingen van sommigen (velen) op dit bericht van Animals Today op hun FB-pagina https://www.facebook.com/AnimalsToday/posts/1837032736328250 meer nog om het feit dat ik bij deze groep schijn te behoren.

Compleet uit je panty schieten voor gemartelde honden, maar vanavond zonder blikken of blozen een kippetje braden of varken naar binnen werken. Waarschijnlijk de goedkoopste uit het schap, aangezien dat nog steeds een grote afzetmarkt heeft...
Ja, die zijn zoet aan hun eind gekomen...wellicht niet levend gevild, nee. Maar niet echt veel beter dan dat. Sowieso wil geen enkel dier dood en zijn de stresslevels bij slachtvee, tijdens hun dodenloop, erg hoog.
Hermien en Zus, weten jullie nog? Die stonden niet te springen om een broodje rosbief te worden.

Het is een ingebakken traditie. Zoals wij die ook hebben. Ik zal geen namen noemen maar er zijn er een aantal die, als bedreigd, een zelfde soort verontwaardiging bij ons oproepen. Zijn we dan ook allemaal achterlijk, kutvolk? Hmh...ik zou het geinig vinden om, in geval van “Olympische Spelen in Schubbekutteveen”, eens te zien wat de gemiddelde reactie zou zijn als een buitenlandse sporter van leer zou trekken tegen een traditie (ik noem weer geen namen) die wij hier hoog hebben. 
Het spreekwoordelijke Hek Van De Dam, net als in dat “achterlijke kutland”.
Weet ik zeker.

Oh ja en we kijken natuurlijk wel naar de Spelen in dat “achterlijke, kutland”. Toch?