Heb jij ook elke keer te weinig maand aan het einde van je geld? Oftewel, ben je blut voordat je salaris of studiefinanciering is gestort? Geen paniek! Als je deze kleine aanpassingen doet in je dagelijkse leven, heb je zo aan het einde van de maand nog een paar euro’s over. Zo word jij binnen de kortste keren een budget babe!

Doe eens drankjes thuis
Het is heel verleidelijk om in de stad koffietjes te drinken of in een café een paar biertjes of wijntjes te nuttigen. Voor de kosten van twee wijntjes in de stad kan je ook een lekker wijntje kopen in de supermarkt. Ga voordat je een avondje gaat stappen gezellig bij een vriendin op de bank wijntjes drinken en stel eens wat vaker voor om thuis thee te drinken en bij te kletsen. Dit zal je vele euro’s besparen.

Wees slim en maak je eigen ontbijt, lunch en diner
Het is verleidelijk om je ontbijtje te halen op centraal station of om je avondeten te bestellen bij een afhaalrestaurant. Je kan veel kosten besparen als je zelf de handen uit de mouwen steekt om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Als je grote porties maakt die je kan invriezen, kan je meerdere dagen in de week vooruit. Een avond van tevoren je ontbijt en lunch maken, kan ook veel stress schelen de volgende ochtend.

Gebruik een her te gebruiken flesje water
Telkens water kopen onderweg kost je veel geld. En aangezien het water uit de kraan in Nederland gewoon te drinken is, is het slim om een mooi waterflesje te kopen en die elke keer te vullen. Dit ziet er leuk uit, is goed voor het milieu en bespaard je geld.

Verkoop de spullen die je niet gebruikt
Waarschijnlijk liggen er in je kledingkast meerdere items die je allang niet meer draagt. En heel eerlijk, die sinaasappelpers gebruik je ook niet. Doe eens een grote opruim sessie en verkoop op Marktplaats of andere verkoopsites de dingen die je niet meer draagt of gebruikt. Waarschijnlijk kan je dan nog een flink paar euro’s terugverdienen.

Zoek naar kortingen
Dit is natuurlijk best wel een inkoppertje, maar letten op kortingen en sales is best wel slim. Kijk elke week wat er in de aanbieding is bij de supermarkt en pas daar je maaltijden op aan. Schrijf je ook in voor nieuwsbrieven van merken zodat je altijd op de hoogte bent van kortingen. Kijk ook goed in de supermarkt of merken die in de aanbieding zijn ook goedkoper zijn dan het huismerk. Is dit niet het geval, kies dan eens voor het huismerk.

Stop met roken
Naast dat het heel ongezond is, is roken ook nog eens een grote uitgave die je meerdere keren per week doet. Probeer te minderen of volledig te stoppen, zodat je aan het einde van de maand aardig wat geld over houdt. En je longen zullen je dankbaar zijn!

Maak boodschappenlijstjes
Ga niet zonder een boodschappenlijstje de deur uit. Je zult altijd thuis komen met meerdere dingen die je niet nodig hebt. Schrijf het lijstje van tevoren aan de hand van de kortingen en bedenk goed wat je echt nodig hebt om te eten. En ga ook niet met een lege maag naar de supermarkt, want de kans is groot dat je lekkere snacks dan niet kan weerstaan.

Bron: Merel/fem-fem.nl