Veel haarmaskers uit de winkel bevatten parabenen, sulfaten en soms alcohol. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je haarmasker langer goed blijft, maar zijn tegelijkertijd wel schadelijk voor je hoofdhuid. Dus wat is een beter idee dan het maken van je eigen super natuurlijke haarmasker? 

Avocado masker
Avocado is niet alleen heerlijk om op te eten, maar vormt ook een perfect ingrediënt voor je zelfgemaakte haarmasker. Een avocado masker is perfect voor droog en dof haar. Als je een vochtarme hoofdhuid hebt en je haar dus bijna nooit vet wordt, dan is dit masker heel geschikt. Het helpt je om je haar zacht, dik, glad en te maken. Bovendien hydrateert het je hoofdhuid. Doe een kleine, rijpe avocado samen met een half kopje melk en een eetlepel olijf -of amandelolie in de mixer/blender en breng het mengsel daarna op je hoofdhuid. Laat het een kwartiertje intrekken, en spoel daarna het masker uit met lauwwarm water.

Ei masker
Een ei in je haar klinkt misschien niet zo heel fris, maar toch werkt het wel hydraterend en het geeft je haar ook nog eens een dikke boost. Dit masker is heel snel en makkelijk te maken. Mix een eidooier met 2 eetlepels olijfolie, een kopje melk en een scheutje citroensap door elkaar en spoel het af met koud water na ongeveer 20 minuten. Eieren bevatten veel eiwitten dat helpt bij het voeden van de haarwortels. De vitamine A beschermt je haar tegen breuken en vitamine B12 zorgt ervoor dat je haar beter en sneller groeit!

Yoghurt masker
Ben jij iemand die teveel stylingsproducten gebruikt, dan is een yoghurt masker een perfecte uitkomst. Als je haar dof dan krijg je door middel van dit masker een mooie verfrissende glans over je haar. Masseer een halve glas yoghurt in licht vochtig haar en laat het ongeveer 20 minuten intrekken. Spoel het daarna af en was je haar zoals gebruikelijk (het liefst natuurlijk met een shampoo zonder sulfaten)!

Bananen masker
Een banaan bevat veel vitamines: Vitamine A, E, C en kalcium. Deze vitamientjes zorgen ervoor dat de olieproductie op je hoofdhuid in balans blijft. Sulfaten in shampoos halen vaak de natuurlijke olielaag weg uit je hoofdhuid waardoor je een te droge schilferige huid krijgt. Dit masker zorgt er weer voor dat het niet droog aanvoelt. Blend twee rijpe banen met een eetlepel kokosolie, een eetlepel olijfolie en een eetlepel honing. Breng dit mengsel aan op je haar en laat het ongeveer 7 minuten inwerken. Spoel het eerst af met warm water en vervolgens met koud water (koud water sluit de haarschubben waardoor de glans goed bewaard blijft en het haar meer beschermd is). Als het goed is ziet je haar er super shiny uit!

Kokosolie masker
One of my favourite maskers: kokosolie masker. Dit masker is perfect voor droog en beschadigd haar. Ik gebruik dit masker altijd als een hot-oil treatment. Neem 2 eetlepels kokosolie en meng dit met olijfolie (optioneel). Breng dit aan op vochtig haar. Doe een vochtige handdoek in de magnetron en wikkel het om je haar. Laat het een half uurtje intrekken en was daarna je haren zoals gebruikelijk. Zorg er wel voor dat je alles goed uitspoelt, anders blijft je haar vettig..en dat wil je niet hebben!6. Strawberry masker
Zo, eindelijk een masker voor de dames met vet haar. Een aardbei haarmasker is echt het proberen waard. De vitamine C in dit masker helpt bij het reguleren van de pH-balans en de olieproductie waardoor je haar een stuk gezonder oogt. Meng een handjevol aardbeien met een eetlepel honing en een eetlepel kokosolie. Breng dit mengsel aan op je haar en laat het 15 minuten intrekken. Spoel dit af met lauw water en enjoy your shiny and healthy hair!

Havermout masker
Een havermout masker is perfect voor degenen die roos hebben of last hebben van een jeukende hoofdhuid. Havermout is snel en makkelijk te maken. Mix een eetlepel havermout met een eetlepel verse melk en een eetlepel amandel – of olijf olie. Breng dit mengsel aan op droog haar en laat het ongeveer 20-25 minuten intrekken. Was je haar zoals gebruikelijk.

Goedkope en natuurlijke alternatieven direct uit je keuken vandaan! 

Bron: lenoirmagazine.com