Dan ben je hier aan het goede adres. Hieronder de zeven gouden tips om geld te besparen, zodat iedereen dit kan! 

Laat je abonnementen niet automatisch verlengen 
Je verzekering, telefoonabonnement en energiemaatschappij... Laat ze niet elk jaar automatisch doorlopen! Er zijn elk jaar andere aanbieders die misschien een veel goedkoper (en misschien wel beter) aanbod hebben. Door over te stappen naar goedkopere alternatieven kun jij ieder jaar meer geld besparen. Bij een telefoonabonnement is het dan bijvoorbeeld ook weer goedkoper om een sim-only abonnement te nemen, als je nog een goed toestel hebt. 

Ga naar de bibliotheek
Hoe lang is het wel niet geleden dat jij een stap in de bieb hebt gezet? Als je daar boeken leent, ben je vele malen goedkoper uit dan dat je tientallen euro's besteedt aan boeken. Pluk bijvoorbeeld wat recepten uit kookboeken uit de bieb, zodat je niet een heel kookboek hoeft aan te schaffen waar je maar een paar keer in kijkt. 

Haal wat extra gewicht uit je auto
Hoe zwaarder je auto is, hoe meer benzine hij verbruikt. Gooi dat overbodige gewicht dus niet meer in je achterbak, maar ruim het gewoon netjes op. Dat geeft ook nog eens een opgeruimd gevoel! 

Neem zelf lunch mee 
Geld besparen en ook nog een gezond leven leiden? Ga foodpreppen! Je maakt 's morgens of de dag van tevoren alvast je (gezonde) maaltijd klaar voor mee naar je werk, en zo ga je met gemak de verleiding tegen om een ongezond broodje te halen in de kantine. 

Vaak met de trein? Neem een trajectkaart
Reis je dagelijks met de trein, maar krijg je je reiskosten niet vergoed? Dan is een trajectkaart misschien een goede optie voor jou om geld te besparen. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor de trein, van het ene station naar het andere, waarbij je veel goedkoper uit bent dan als je elke dag een los kaartje koopt. 

Zamel (Kerst)cadeaus in als de in de aanbieding zijn 
Zijn bijvoorbeeld de geuren in februari in de uitverkoop? Sla dan alvast wat in, zodat je in december niet tegen hoge kosten aanloopt!

Stop met roken
Rook jij nog? Dat is wel heel erg 2014! Door te stoppen werk je dus aan je gezondheid én aan je portemonnee. Twee vliegen in één klap dus. 

Bron: marieclaire.nl