Vrouwen pieken later dan mannen
Wist jij dat vrouwen rond hun 32e pas pieken wat betreft hun libido en mannen al op hun 18e? Het verschilt altijd per persoon, maar gemiddeld gezien zijn mannen er eerder bij dan vrouwen. Als wij rond de 30 zijn, houden we ons bezig met kinderen en een zwangschap kan je libido verhogen (zie punt 2).

Zwangerschap verhoogt je libido
Zwangere vrouwen kunnen meer zin krijgen in seks. Dat komt doordat er veel hormonen door hun lijf gieren. Je bent in je hoofd niet meer bezig of het wel of niet lukt om zwanger te worden en daardoor voel je je een stuk relaxter en geniet je extra van seks.

Hoe meer testosteron, hoe hoger je libido
Mannen hebben meer testosteron dan vrouwen, maar bij vrouwen onderling kan de hoeveelheid testosteron aardig verschillen. Hierbij geldt: hoe meer testosteron, hoe hoger je libido.

Hou het bij twee glaasjes alcohol
Te veel alcohol is een boosdoener voor je libido, want het verdooft je zenuwstelsel. Heb je wel zin in een glaasje, ga dan voor rode wijn. Hier zitten stoffen in die je zin in seks vergroten.

Lustopwekkend eten is een mythe
Afrodisiacum houdt in dat het ervoor zorgt dat je libido erdoor verhoogt wordt. Alleen is er geen één soort eten waarvan is bewezen dat het je sex drive een boost geeft.

Eten kan wel iets doen voor je sex drive
Eten dat je bloedcirculatie stimuleert heeft wel een goede invloed op je libido. Denk hierbij aan zalm, aardbeien, bosbessen, asperges, bonen en andere groenten.

Tijdens je ovulatie piekt je libido
Tijdens je ovulatie heb je veel oestrogeen en testosteron in je bloed, waardoor je libido een boost krijgt.

Antidepressiva verlagen je libido
Veel medicijnen hebben geen invloed op je libido, maar antidepressiva wel. Als je er veel last van hebt is het slim om een gesprek met je huisarts aan te gaan.

Bron: jan-magazine.nl
Foto: pinterest.com