INTERVIEW HAARKUNSTENAAR SUSAN KROON
Susan Kroon runt samen met haar man de salon Lex Hair & Beauty in Anna Paulowna en werkt daarnaast vaak mee aan shows.

KAPPER
Mijn man was al kapper en toen hij zijn eigen zaak wilde starten, heb ik besloten ook een kappersopleiding te doen. Ik had mijn ondernemersdiploma al en werkte al voor mezelf. Maar we wilden dit samen gaan doen en daar heb ik nooit spijt van gehad. Inmiddels werk ik al 17 jaar als kapster.

WAT VIND JE LEUK AAN DIT VAK?
Het is een heel leuk, divers vak en je bent nooit uitgeleerd. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt. Een aantal jaar geleden ben ik de Hairschool in Amsterdam gaan doen omdat ik meer wilde leren over stylen en die richting past mij echt als een jas. Ik vind out of the box denken heerlijk en krijg er zoveel energie van!

"Doe mij maar een gewoon joch in de stoel, daar kan geen BN’er tegenop!"
Susan Kroon

WERKWEEK
Ik sta 5 dagen per week in de salon. Daarnaast doe ik soms shows en gaan we naar beurzen. Ik heb 11 seizoenen Fashionweek  Amsterdam gewerkt. Verder hebben we nog backstage L’Oréal shows gedaan, o.a. Creative Crash. Ook hebben we de eer gehad om in Dublin op het podium te werken voor 150 collega’s, dat was een Creative Exchange. Fantastisch om mee te maken. Het geeft een enorme voldoening als je na een presentatie van het podium stapt en alles verliep zoals gepland, maar het liefst werk ik backstage.

HOOGTEPUNT UIT JE CARRIÈRE?
Dat is mijn nominatie in de Avant Garde categorie voor de Coiffure Award in 2012. Mijn collega deed de visagie dus dat was extra leuk. De norm in deze categorie ligt erg hoog en het was helemaal mijn ding want ik werk graag met haarwerken.