Zijn jij en je lief op zoek naar manieren om de relatie nóg leuker te maken? Plan dan maar alvast een nieuwe reis. Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat 84 procent van de stellen die samen reizen, na vijf jaar nog steeds een happy couple zijn. En ja, dat geldt ook voor weekendjes weg. 

Meer dan driekwart van de mensen die meededen aan het onderzoek – zo’n 77 procent - gaf na het samen reizen aan dat ze een goed seksleven hadden. 28 procent gaf zelfs aan dat het seksleven was verbeterd door de trip.

Meer tijd
‘Als je samen op reis bent, heb je écht tijd voor elkaar. Er komen (als het goed is) geen mails tussendoor, er staan niet onverwacht moeders op de stoep en de hond hoeft niet uitgelaten te worden. Op deze manier breng je dus meer tijd samen door en dat is goed voor het seksleven’, aldus de onderzoekers.

En het allerbeste nieuws? Het is geen short-term fix. 40 procent van de stellen gaf namelijk aan dat het seksleven na de reis nog steeds goed was.

Connectie
Toch is het meer dan alleen de verandering van omgeving en het ontbreken van verplichtingen. De stellen vonden ook dat het samen reizen zorgde voor een diepere connectie en een nieuwe vorm van verbondenheid.

So, there you have it lovebirds. En boek nu maar snel die mooie last minute naar Bali.

Bron: womenshealthmag.nl