Ik heb een probleem, zei mijn cliënt Otto twee maanden geleden tijdens onze eerste ontmoeting in de counselingpraktijk, en ik hoop dat je mij kunt helpen. Ik heb al jaren een rijbewijs en heb het altijd leuk gevonden om te rijden, maar sinds ik tijdens de vakantie vorig jaar bijna werd aangereden door een bus valt het autorijden mij zwaar. Uit angst voor een ongeluk rij ik sindsdien heel voorzichtig. Dit tot grote ergernis van mijn vrouw die dan geïrriteerd en met gekromde tenen naast mij zit. Ik rij dan liever helemaal niet meer en dat heb ik dan ook het laatste half jaar niet meer gedaan.

Naast Otto hebben ongeveer een miljoen andere mensen in Nederland last van verkeersangst. Zij rijden met angst of net als bij Otto vertoont een groot deel van deze mensen vermijdend gedrag en laten de auto staan. De verkeersangst belemmert hen in hun mobiliteit en vrijheid. Het zorgt voor een gevoel van schaamte en vaak ontwikkelt men een laagzelfbeeld.

Als je angstig bent, ben je over het algemeen erg gefocust op wat er allemaal mis kan gaan. Je bent bang voor het verlies van controle of het angstgevoel zelf waardoor je handelingen blokkeren.

Sommige mensen kunnen d.m.v. oefening of het gebruik van een zelfhulpboek hun verkeersangst overwinnen. Andere zoals Otto gaan de uitdaging aan doormiddel van professionele ondersteuning. Speciaal voor deze laatste groep hebben mijn vader Sjef Koster, eigenaar van Autorijschool Koster en ik de “Stop Verkeersangst!” training ontwikkeld. De training is een samensmelting van de kennis die mijn vader als faalangstinstructeur heeft opgedaan en mijn ervaringen als psychosociaal therapeut. Een zeer effectieve training Stop Verkeersangst! is het resultaat.

Wil jij, net als Otto weer zelfverzekerd rond rijden, geef je dan nu op voor de training Stop Verkeersangst. Hierbij maakt het niet uit of je in het bezit bent van een rijbewijs. De training heeft een aantal vaste kenmerken, maar verder wordt de inhoud naar jouw persoonlijke behoefte aangepast. Interesse? Meld je dan nu aan via richard@rkcounseling.nl of kijk voor meer informatie op de website www.rkcounseling.nl of www.rijschool-koster.nl.

Rij goed en met vriendelijke groet,

Sjef & Richard Koster


Richard Koster heeft een counselingpraktijk voor psychosociale hulpverlening.
Hij is 41 jaar oud en getrouwd met Doc. Samen hebben zij twee zonen van 3 en 4 jaar. (www.rkcounseling.nl / info@rkcounseling.nl)