Dit is speciaal voor de doornroosjes onder ons, zodat we ons nooit meer zullen verslapen.

Het overkomt ons allemaal wel eens dat we door onze wekker heen slapen. Want hoe lekker is het om je ogen nog héél even dicht te doen en door te snoozen? Ja, het is mega fijn om je om te draaien en de wereld te laten voor wat het is, maar als je dan eenmaal -veel te laat - wakker schrikt, begin je de dag toch niet zo goed. Ook wij hebben daar soms last van, daarom hebben we de gratis beste wekker-apps voor je  getest:      

Math alarm
Bij deze wekker moet je een rekensom oplossen voordat de wekker stopt. Het antwoord moet je hardop zeggen. Mocht je tijdens het nadenken weer even in slaap doezelen, dan gaat het alarm en komt er binnen een minuut een volgende som. De app is makkelijk te gebruiken, maar vergeet niet je smartphone in de lader te stoppen voordat je gaat slapen.

Puzzle alarm
Los zo snel mogelijk drie puzzels op om je wekker uit te zetten. Voor de fanatiekelingen onder ons kan je elke ochtend proberen je PR te verbeteren. Je kan bonus verdienen door een filmpje te kijken, waardoor je zeker weten wakker bent.

Sleep Time
Deze geavanceerde wekker analyseert je slaap. Hierbij kan je tags toevoegen zoals hoeveel cafeïne je hebt gedronken, hoe laat je hebt gegeten, of je workouts hebt gedaan, alcohol hebt gedronken, hebt gerookt, of je elektronische apparaten hebt gebruikt voordat je in bed ging en of je in je eigen bed of ergens anders hebt geslapen. De wekker gaat een half uur tot een uur af met geluiden uit de natuur. Een mooi concept, maar je moet maar even kijken of het voor je werkt. Het is ook handig om te weten dat je deze wekker een uur eerder moet zetten dan dat je eigenlijk op wilt staan.

Walk me Up
Deze wekker staat niet vol met poespas, maar zorgt er wel voor dat je binnen no-time je bed uit bent. Voordat er weer stilte in huis is moet je namelijk je bed uit en minimaal 15 stappen lopen met je mobiel in je hand. Daar word je wel wakker van.

Barcode Alarm
Zonder een barcode te hebben gescand houdt dit alarm niet op. Als deze wekker afgaat moet je zo snel mogelijk een barcode zoeken en scannen. Als je naar de badkamer rent en de barcode van je shampoofles scant, kun je gelijk daarna onder de warme douche springen.

Motion Alarm
Beweeg je telefoon 30 seconden om dit alarm uit te krijgen, anders blijven het rode scherm en het geluid je voor eeuwig treiteren. Hoewel je hierbij wel lekker in bed kan blijven liggen en je alleen je arm heen en weer hoeft te zwaaien, word je zeker wel wakker van het geluid.

Brainwave Alarm
Deze meditatie wekker helpt je ochtendhumeur te verbeteren door de speciale geluiden. Je kan kiezen of je geluiden wilt voor het inslapen of voor het wakker worden. Als je bijvoorbeeld kiest voor inslapen kan je kiezen uit verschillende meditatiesessies en een geluid zoals regen, vogels, bliksem of Braziliaanse jungle. Dit kan je ook voor het opstaan gebruiken.

Memory Alarm
Als je een goed kortetermijngeheugen hebt, ben je hier vast een kei in. Je moet namelijk kleuren onthouden om je wekker uit te krijgen. Hoeveel kleuren je moet onthouden kan je instellen. En hoe meer kleuren, hoe harder je moet nadenken..

I Can’t Wake Up
Deze app trekt alle kunstjes uit de kast om je wakker te houden. Voordat je wakker wordt weet je niet wat je te wachten staat. Wordt je geheugen getest, krijg je een wiskundetoets, moet je een brief herschrijven, wordt je topografie opgefrist, moet je goed onthouden of je bed uitrennen om een barcode te scannen. Mocht deze app niet werken, dan weten wij het ook niet meer!

Bron: womenshealthmag.nl