Deze week zijn we op bezoek geweest bij Sharon Steffanie uit Den helder. Ze is op 1 Juli dit jaar haar eigen Schoonheidssalon begonnen onder de naam Sharon’s Beauty. De salon is te vinden aan de Schootenweg 2 in Quelderduijn en is op maandag van 12.00 tot 21.00 uur en woensdag van 10.00 tot 21.00 uur geopend.

Sharon heeft een opleiding gevolgd bij MB Cosmetics in Alkmaar en is in Augustus van 2012 begonnen vanuit huis. Na het betrekken van haar nieuwe woning werd haar werkruimte te klein en vond ze het teveel mengen met haar prive leven waardoor ze heeft besloten een ruimte te huren zodat ze haar werk buiten de deur kon gaan verrichten. Via Junius van Kapsalon Ju-Line in Den helder is ze bij de huidige ruimte terecht gekomen.

Als klein meisje van 6 jaar is Sharon ooit een keer mee geweest naar de vriendin van haar moeder die destijds schoonheidsspecialiste was. Dit heeft toen zoveel indruk op haar gemaakt dat ze vanaf dat moment riep dat ze later precies hetzelfde wilde gaan doen.

Volgens Sharon is het enorm dankbaar werk omdat je mensen met de tijd ziet opknappen en ze gaan altijd met een blij en goed gevoel de deur uit.
Zo verteld ze dat ze ooit een jongen in de salon heeft gehad met enorme huidproblemen. Ze heeft hem van zijn problemen afgeholpen en 2 jaar laten kwam ze hem tegen en zei hij; ‘Bedankt Sharon, jij hebt er voor gezorgd dat ik mijn eerste vriendinnetje heb gekregen.’ Daar doe je het dan voor!

Momenteel werkt ze ook nog parttime bij een schoonheidssalon in Amsterdam. Ze behandeld daar vaak BN-ers en een populaire behandeling onder deze groep is de bindweefsel massage. Deze massage zorgt voor stimulatie van de doorbloeding. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine getriggerd waardoor je huid weer mooi en strak wordt en producten beter worden opgenomen. Bij Sharon’s Beauty kun je sinds kort ook terecht voor deze behandeling. Wie wil er nou geen mooie, strakke huid?!
Daarnaast geeft Sharon ook massages en pedicures. Dus ook voor alle aanvullende behandelingen ben je bij Sharon's Beauty in de juiste salon.

Sharon werkt uitsluitend met producten van Dr. Baumann. Deze producten gebruikt ze namelijk zelf al vanaf dat ze 18 is, en heeft hier hele goede ervaringen mee. De producten zijn geheel natuurlijk en er zijn geen chemische middelen aan toegevoegd. Het is geschikt voor alle huidtypen en ook voor mensen met huidproblemen zoals exceem en psoriasis.

Toen Sharon haar bedrijf begon heeft ze een website laten maken waar het helaas na een tijdje helemaal mis mee ging. Door bepaalde problemen kon ze niet meer in het systeem en heeft ze een hele hoop berichten van klanten misgelopen. Hier baalt ze enorm van, want een ondernemer die geen gehoor kan geven aan zijn klanten wordt natuurlijk al gauw afgeschreven. Wanneer wij haar dan ook vragen wat voor tip ze een startende ondernemer zou geven, is haar antwoord: Zorg er altijd voor dat je website/social media pico bello in orde is. Kun je dit niet zelf laat het dan door een professioneel bedrijf doen. Zorg altijd dat je bereikbaar bent! Zelf is ze hard aan het werk om haar nieuwe website van de grond te krijgen.

Als we vragen naar Sharon’s ambities met betrekking tot de zaak, dan geeft ze aan dat ze graag haar acne specialisatie wil behalen en in de toekomst met bepaalde apparatuur wil gaan werken. Ook hoopt ze dat ze snel fulltime aan het werk kan gaan in de salon. Wij zijn er van overtuigd dat dat gaat lukken!

Een beautytip voor de lezers? Het is eigenlijk heel cliche, maar drink genoeg water en haal ten alle tijden je make-up er af voordat je gaat slapen. Dit is heel belangrijk om je huid mooi en gezond te houden.

Vanaf 1 oktober is Sharon niet alleen op de maandag en woensdag open, maar ook op de vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur. Wil je meer informatie over Sharon’s Beauty? Ga dan snel haar FB pagina om deze te vind-ik-leuk-en. Zo kun je haar in de gaten houden want in de maand november komt er een leuke aanbieding voor de feestdagen.

Aankomende maandag heeft ze nog een verassing in petto, want dan zal er via de Facebook pagina van Hollandsstijl een winactie worden geplaatst waarmee je een gezichtsbehandeling van 90 minuten kunt winnen. Hoe leuk is dat! 

Wij wensen Sharon veel succes met haar salon.