Je wekker gaat, je opent je ogen en ziet dat het nog schemerig is buiten. Je dekens zijn heerlijk warm om je heen gewikkeld en je hebt totaal geen zin om op te staan. Zodra je kleine teen buiten de dekens reikt, krijg je een rilling over je heen. Je ziet ontzettend op tegen deze dag, maar met een beetje positiviteit in de morgen, heb jij een dag zonder zorgen!

Word wakker met je favoriete muziek
Het harde geluid van een wekker is nu niet echt iets waar je vrolijk van wordt. Stel je favoriete liedje in als wekker, maar zorg er wel voor dat je afwisselt, voordat je dit leuke liedje gaat associëren met je vervelende wekker. Je zult merken dat je je al een stuk minder grumpy voelt wanneer je wordt gewekt door dat ene heerlijke liedje in plaats van die harde klanken van je vorige wekker.

Laat je werk op je werk
De dag beginnen met de stress wat je op werk nog allemaal te wachten staat, zal er niet voor zorgen dat jij je dag met een dosis positiviteit start. Je werk is op werk, daar kun je nu toch nog niets aan doen. Denk aan de dingen waar je op dat moment mee bezig bent. Geniet van je ontbijt, trek je mooiste outfit aan en geef je partner een kus. De kleine dingen zorgen ervoor dat jij je dag positief begint en dus ook met een positief gevoel richting je werk gaat. Haal een paar keer diep adem en denk aan de leuke dingen die deze dag jou gaat brengen. Is de dag niet zo bijzonder? Spreek dan met jezelf af dat je zodra je thuis komt een lekker wijntje neemt samen met je vriend of een vriendin.

Trakteer jezelf
Spreek met jezelf af dat je één dag van je werkweek mag ontbijten met datgene wat jij het allerliefst hebt. Is dit een chocoladetaart of je favoriete pannenkoekjes met poedersuiker en vers fruit? Trakteer jezelf dan eens per week hierop. Je hebt het verdient.

Een doel laat je ergens naar streven
Het is goed om wakker te worden met bepaalde doelen, maar wanneer deze doelen niet behaald zijn is dat niet het einde van de wereld. Probeer dit te accepteren of leg bepaalde doelen wat lager. Wat is je doel voor vandaag? Dit kan al iets heel kleins zijn. Misschien is jouw doel voor vandaag wel om met die ene vriendin koffie te gaan drinken die jij al zo lang niet meer hebt gezien. Of misschien is jouw doel om na het werk optimaal te ontspannen door een heerlijk warm bad te nemen en vanuit het warme bad te kijken naar een heerlijke serie. Dit zijn ook doelen. En wanneer je je dit al in de ochtend voorneemt, heb je iets om naar te streven en naar uit te kijken. Want zelfs het behalen van deze kleine, leuke doelen, zorgt voor een positief gevoel.

Bron: fem-fem.nl
Foto: Sahara Ray