Alle getrouwde vrouwen zullen het bevestigen: vroeger was het leuker in bed. ‘Als ik heel eerlijk ben,’ zegt de een, ‘lagen Piet en ik in de begintijd eigenlijk alleen maar in bed. Nu zitten we samen voornamelijk aan de keukentafel.’ Een ander zegt: ‘Toen we net verkering hadden, konden we niet van elkaar afblijven.’ En een derde voegt eraan toe: ‘Ik kan met heimwee terugdenken aan toen, de liefde leek zo makkelijk.’

Als je verliefd bent is de liefde inderdaad ‘makkelijk’. Alles stroomt, groeit en bloeit en wat is de seks zalig. En belangrijk. Als de liefde beklijft en je blijft bij elkaar is het ineens 7 jaar later. Of 12 of 23 en denk je: tja, we houden echt nog van elkaar en we hebben het goed samen, maar ons liefdesleven…. zou wel wat kunnen gebruiken.

Hoe krijg je het weer gezellig samen in bed? Hoe krijg je meer zin in seks (in de meeste relaties is de zin ver te zoeken, vrouwen maken zich er zorgen over) en hoe geniet je meer van seks?

Journalist Marleen Janssen schrijft haar hele leven al over vrouwelijke seksualiteit en is een expert op het gebied van geen-zin-en-wat-je-daaraan-doet. Ze organiseert de Slaapkamer-geluk-challenge, een gratis online mini-cursus over precies dit liefdes-hangijzer. Hier lees je er meer over en kijk je het sneak preview filmpje.

Leuk als je meedoet. De Slaapkamergeluk-challenge is vrolijk, veilig en bedoeld voor vrouwen.      

Auteur: Marleen Janssen
Female Secret from Amsterdam

Foto: look.co.uk