Hoewel je natuurlijk het liefst wilt dat alles koek en ei is tussen jou en je partner, is je af en toe ergeren aan de ander helemaal zo slecht nog niet. Volgens relatiecoach Kira Asatryan, die een artikel over dit onderwerp schreef voor TIME, is die frustratie juist goed. Dit is waarom: 

Het is een teken dat je je op je gemak voelt bij de ander
Waar je toen jullie elkaar net leerden kennen waarschijnlijk je best deed om constant de leukste versie van jezelf te zijn, voel je je als het goed is na een tijdje zo op je gemak dat je ook de mindere kanten van jezelf durft te laten zien. Hallo ochtendhumeur en hallo kleine irritaties! Niet altijd leuk, maar wel een teken dat jullie een gezonde relatie hebben. Van altijd op je tenen lopen wordt niemand immers gelukkig.

Het is een teken dat je je niet TE erg op je gemak voelt
Als je partner jou nooit meer op de kast krijgt en het je weinig kan schelen wat hij of zij doet, kan dit een teken zijn dat je emotioneel niet meer betrokken bent. Tuurlijk is het niet de bedoeling dat jullie elkaar constant in de haren vliegen, maar dat de ander iets met je gevoelens doet is niet per se een slecht teken.

Het biedt kansen om jullie relatie te verbeteren
Soms is irritant gedrag gewoon irritant, maar in veel gevallen zit er meer achter. Zo kan het zijn dat je partner steeds te laat komt doordat hij of zij structureel te veel hooi op zijn of haar vork neemt en dus altijd moet rennen en vliegen. Of vergeet hij of zij altijd het vuilnis buiten te zetten omdat hij of zij niet veel verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Door goed te kijken naar waar jij je aan stoort bij je partner en waar dit vandaan komt, geef je jullie relatie de kans om te groeien. Maak terugkerende irritaties bespreekbaar en kijk hoe jullie hier samen uit kunnen komen. 

Bron: jan-magazine.nl