(kinder)meubels in zijn atelier in Huisduinen. “Een hobby die gaandeweg is uitgegroeid tot beroep vanaf het moment dat ik voor het eerst wat meubeltjes maakte voor mijn eigen kinderen, omdat ik in de winkels niet kon vinden waar ik naar op zoek was. Daar ben ik vervolgens nooit meer mee gestopt en mijn doelgroep heeft zich in de loop der jaren steeds verder verbreed; van puur mijn eigen kinderen tot nu in feite iedereen.” 
Nieuwerwets vintage 
Inspiratie voor zijn werk put Erwin uit van alles en nog wat. Zo ook uit Ibiza waar hij in het verleden regelmatig kwam. “Het eiland wordt steeds populairder en meer en meer mensen hebben er een eigen huis. Daarnaast waait de Ibiza-trend qua mode en interieur ook over naar Nederland.” Dit inspireerde Erwin tot het zelf maken van wat leuke meubels in Ibiza-stijl. Alleen dan niet voor de verkoop in Nederland, maar in principe juist op het eiland zelf. “You never know...” Nieuwerwetse vintage meubels moesten het worden. “En dat zijn het ook. Ze ogen vintage, maar zijn toch echt nieuw gemaakt.”
Resultaat: Het ‘IBIZA HEAVENBED’
Een hemelbed bed met uitstraling en beleving, het is een feestje om in te slapen. En het bleef niet alleen bij een bed, er is een heel concept omheen gebouwd met kast en nachtkastje alles in dezelfde stijl en kleur. En ook daar bleef het niet bij want Erwin komt daarna in contact met Mindsz.
Mindsz staat voor bewustwording wat in deze unieke onderneming o.a. staat voor de
Gebruiksvoorwerpen die normaliter worden weggegooid. Deze artikelen doorlopen hier een proces van upcycling.
Ze krijgen door dit proces een nieuwe functie door de meest briljante designs.
Denk aan bijvoorbeeld oude LPs die opgestapeld op elkaar gelijmd een hippe zitting worden van een kruk, of een lamp die wordt gemaakt van muziekinstrumenten. Kwaliteit, duurzaamheid en origineel design gaan hier hand in hand samen.
Dat zie en voel je meteen zodra je het nostalgische pand betreedt gevestigd op het monumentale Willemsoord in Den Helder'.

Met een rijke, meer dan 200 jaar oude historie, deed het pand vroeger dienst als scheeps en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine.
Mindsz is ontstaan vanuit de gedachte kwaliteiten en talenten, zoals creativiteit en
technische vaardigheden, in te zetten om mooie designmeubelen en accessoires te
maken met elk een eigen en uniek karakter.
Dit zie je ongetwijfeld terug in de natuurlijke lamp, die gerecycled is en een waanzinnig karakteristieke uitstraling heeft.
Jacky (Mindsz) heeft hem ontworpen en in overleg met meubelontwerper Erwin Smit is deze prachtige lamp verder ontwikkeld.
De lamp complementeerde het Ibiza Heaven Bed zo goed, dat er besloten werd door Erwin deze lamp mee te nemen On Tour naar het magische Ibiza zelf, waar de foto reportage werd gemaakt van de hele collectie.
Dit is zon enorm succes geworden dat de productie van de lamp is opgestart bij Mindz.
En dit is waar Erwin z’n kracht uithaalt vanaf hoe lang hij zich dat kan heugen, mooie
dingen maken, met oog voor moeder natuur en de mens. Simpelweg de basis
gerelateerde dingen in het leven en samenwerking.
Dat is de sleutel tot succes!

Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste weetjes, en ontwerpen en acties like dan de facebookpagina van Opsetims.

https://www.facebook.com/Opsetims